Presentatie Stefan Hertmans, De bekeerlinge

12 oktober 2016 tot 12 oktober 2016
| |

Op 12 oktober verschijnt De bekeerlinge, het nieuwe boek van Stefan Hertmans waarin hij in het voetspoor treedt van een christelijke jonkvrouw uit de elfde eeuw. Spui25 en Uitgeverij De Bezige Bij nodigen u uit voor een feestelijke boekpresentatie met de auteur, op 12 oktober, 17.00-18.30 uur, in de Singelkerk.

Over De bekeerlinge

In een klein dorp in de Provence wordt sinds mensenheugenis over een pogrom en een verborgen schat gesproken. Eind negentiende eeuw vindt men in een synagoge in Caïro een hoeveelheid opzienbarende joodse documenten. Stefan Hertmans ontdekt de sporen van een voorname christelijke jonkvrouw uit de elfde eeuw, die haar leven vergooide uit liefde voor een joodse jongen. Hij gaat letterlijk achter deze vrouw aan, die samen met haar verboden liefde op de vlucht slaat en een duizelingwekkende tocht aflegt, opgejaagd door alles en iedereen. Stefan Hertmans baseerde zich voor De bekeerlinge op historische bronnen. Dat brengt hem in een chaotische wereld van passie, haat, liefde en dood, en voert hem uiteindelijk van Caïro terug naar het kleine Provençaalse dorp waar hij sinds decennia thuis is.

Over de spreker

Stefan Hertmans (1951) publiceerde romans, verhalen, essays en een groot aantal dichtbundels. Tot Hertmans' meest succesvolle prozaboeken behoren de roman Naar Merelbeke(1994, nominatie Libris Literatuur Prijs) en de reisverhalenbundel Steden (1998, nominatie Generale Bankprijs). In augustus 2013 verscheen zijn veelgeprezen roman Oorlog en terpentijn. Voor deze roman werd hij bekroond met de AKO Literatuurprijs 2014, de Gouden Uil en genomineerd voor de Libris Literatuurprijs. In september 2015 sprak Stefan Hertmans de SPUI25-lezing uit.

De overige sprekers worden later bekend gemaakt.

SPUI25 op locatie: Singelkerk

De Singelkerk is gelegen in de binnenstad van Amsterdam, tegenover de Universiteitsbibliotheek, vlakbij de bloemenmarkt. Het gemakkelijkst is de Singelkerk te bereiken met het openbaar vervoer: tram 1, 2 en 5 stoppen op het Koningsplein, vlak om de hoek. Vanuit de richting Centraal Station/Dam: uit de tram een klein stukje teruglopen en dan linksaf het Singel op; nr. 452 is na vijftig meter aan de linkerhand. Let op het uithangbordje “doopsgezinde gemeente”. Vanuit de richting Leidseplein: uit de tram doorlopen tot de bloemenmarkt, en dan linksaf het Singel op.

Aanmelden

Toegang tot de activiteiten van SPUI25 is gratis. Aanmelden is niet vrijblijvend. Wij rekenen op uw komst. Bent u verhinderd, dan graag doorgeven via spui25@uva.nl | T: 020 525 8142.

AANMELDEN

Delen op

MINDBOOKSATH : athenaeum