Presentatie: Stephan Abarbanell, Morgenland

14 juni 2016 tot 14 juni 2016
| |

Stephan Abarbanells debuut Morgenland is een meeslepende roman over het verlangen naar een thuis. Het speelt zich af net na WOII als de wereld verkeert tussen de gruwel uit het recente verleden en de hoop op een betere toekomst. Een tijd waarin een verscheurd Europa zich opnieuw uit moet vinden en een hele generatie haar herkomst en thuis opnieuw moet bepalen. Abarbanell gaat 14 juni, 20.00-21.30 bij Spui25 in gesprek met Maarten Westerveen (VPRO).

Morgenland is een verhaal over een bijzonder uitdagende tijd die meer dan ooit op de onze lijkt. 1946. De Joodse Lilya Wasserfall is actief in het verzet in Palestina en hoopt bij een grote sabotageactie ingezet te worden. Maar ze krijgt een volkomen andere opdracht: in het ontregelde Duitsland moet ze op zoek naar de verdwenen Joodse wetenschapper Raphael Lind. Voor de oorlog vluchtte zijn broer Elias Lind naar Israël, terwijl Raphael geen afstand kon nemen van zijn Duitse wortels. Elias kan het bericht dat Raphael omkwam in een concentratiekamp niet geloven en denkt bewijs te hebben dat hij nog leeft. Voor Lilya begint een avontuurlijke reis door Europa, die ook een zoektocht is naar zichzelf en naar een heimat.

De Duitse auteur Stephan Abarbanell gaat in gesprek met interviewer en radiomaker Maarten Westerveen over dit bijzondere debuut.

Let op: de voertaal van dit programma is Engels.

Over de sprekers

Stephan Abarbanell (1957) is Chef Cultuur bij het Duitse radiostation RBB. Morgenland is zijn debuut. De auteur putte inspiratie uit zijn eigen familiegeschiedenis en heeft het verhaal ook deels gebaseerd op de beroemde gebroeders Scholem.

Aanmelden

Toegang tot de activiteiten van Spui25 is gratis. Aanmelden is niet vrijblijvend. Wij rekenen op uw komst. Bent u verhinderd, dan graag doorgeven via spui25@uva.nl | T: 020 525 8142.

AANMELDEN

Meer over het boek

Delen op

MINDBOOKSATH : athenaeum