Presentatie Sytske van Koeveringe, Het is maandag vandaag

12 mei 2017 tot 12 mei 2017
|

Op 12 mei, vanaf 20.00, vindt bij Spui25 de feestelijke presentatie plaats van het debuut van Sytske van Koeveringe, Het is maandag vandaag. De auteur vertelt over het boek, Thomas Verbogt neemt het eerste exemplaar in ontvangst en Mira van der Lubbe voert een monoloog op.

Het is maandag vandaag gaat over Julia. Julia maakt andermans huizen schoon. Soms ontmoet Julia de bewoners, maar de meeste tijd is ze daar alleen. Er is een geflopt debuut, er is een ex, er is een yogaman die eigenlijk hondenfluisteraar is, er zijn huisgenoten, burn-outs, er is een verlangen naar Marlène, er zijn verwachtingen... En er is een Julia die slecht slaapt en langzamerhand bezit neemt van het bad van huisnummer 61, de woonkamer van 122-D, koelkasten leegeet en rosé drinkt op het dakterras dat niet van haar is...

Over de sprekers

Sytske van Koeveringe (1988) is in 2014 afgestudeerd aan de Gerrit Rietveld Academie in de richting beeld en taal. Haar werk is onder andere te zien op de FusieDe GidsHard//hoofdMisterMotley, en Das Magazin. Ze zat bij de eerste lichting van Slow Writing Lab van het Letterenfonds. En ze woont en werkt in Amsterdam.

Thomas Verbogt (1952) debuteerde in 1981 met de verhalenbundel De feestavond. Sindsdien schreef hij vele romans, verhalenbundels en toneelstukken. Met zijn oeuvre groeide ook zijn publiek. Verbogt heeft een dagelijkse column in De Gelderlander, de krant van zijn geboortestreek, en is regelmatig te horen op de VPRO-radio. 

Mira van der Lubbe (1987) studeerde in 2011 af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie. In haar vierde jaar liep ze stage bij NTGent in de productie Aida en bij de Toneelmakerij. Bij dit gezelschap speelde ze in De Storm van Shakespeare de rol van Miranda. Deze productie won de Zapp theaterprijs voor beste jeugdtheatervoorstelling en werd genomineerd voor het Theater Festival 2011.

Aanmelden

Toegang tot de activiteiten van Spui25 is gratis. Aanmelden is niet vrijblijvend. Wij rekenen op uw komst. Bent u verhinderd, dan graag doorgeven via spui25@uva.nl | T: 020 525 8142. 

Tickets

Delen op

MINDBOOKSATH : athenaeum