Presentatie Tinneke Beeckman, Macht en onmacht

04 oktober 2016 tot 04 oktober 2016
| |

De Verlichting staat op de politieke agenda sinds de terroristische aanslagen in Europa plaatsvonden en honderden geradicaliseerde jongeren naar Syrië trokken om het kalifaat op te richten. Die fenomenen vergroten de noodzaak om de basisvoorwaarden voor een duurzame, vreedzame en welvarende samenleving te onderzoeken. Op dinsdag 4 oktober spreekt filosofe Tinneke Beeckman over haar boek Macht en onmacht, bij Spui25, 20:00-21:30 uur.

In haar lezing bespreekt Tinneke Beeckman enkele belangrijke Verlichtingsideeën die aan de basis lagen van de democratische samenleving, en analyseert ze waarom de ideologische kloof in de samenleving zo groot is geworden. Daarbij bekijkt ze specifiek de erfenis van de Verlichting.

Over de spreker

Tinneke Beeckman studeerde moraalwetenschappen en filosofie aan de VUB en de ULB. Ze is doctor in de moraalwetenschappen. Recent verscheen Door Spinoza's lens (Pelckmans/Klement, 2012, vijfde 2016). Dat boek werd bekroond met de Liberales-prijs. Haar boek Macht en onmacht. Een verkenning van de hedendaagse aanslag op de Verlichting verscheen in 2015.

Aanmelden

Toegang tot de activiteiten van SPUI25 is gratis. Aanmelden is niet vrijblijvend. Wij rekenen op uw komst. Bent u verhinderd, dan graag doorgeven via spui25@uva.nl | T: 020 525 8142.

AANMELDEN

Delen op

MINDBOOKSATH : athenaeum