Presentatie Victor Broers, Waarheid, waarden en welvaart. Een nieuw economisch denken voor Europa

28 september 2016
|

Voor zijn nieuwe boek sprak Victor Broers met diverse filosofen, economen, ondernemers en andere grote denkers over ideeën creeëren die ver voorbij de huidige normaal reiken. Tijdens de presentatie van Waarheid, waarden en welvaart, 28 september vanaf 17.00 bij Spui25, zal Broers in gesprek gaan met een aantal van deze denkers.

De huidige economische en institutionele crisis toont ons niet alleen de zwakheden in ons economisch systeem, maar vooral die in ons economisch denken. Een denken gestoeld op het ideaal van de vrije markt, op competitie en op de illusie van continue groei. Een denken dat economie bovendien beschouwt als een abstracte, van cultuur losstaande wetenschap die universeel op iedere samenleving toepasbaar zou zijn. Dat wat wij jarenlang als onze (economische) realiteit beschouwden blijkt inmiddels een achterhaald verhaal dat ons niet langer in staat stelt om oplossingen te creeën voor ons schuldenprobleem, de groeiende economische ongelijkheid en grote maatschappelijke spanningen die hier het gevolg van zijn.

In Waarheid, waarden en welvaart beschrijft Victor Broers de grote verschuivingen die onze maatschappij momenteel ondergaat en gaat hij op zoek naar een nieuw leidend verhaal dat de overgang mogelijk maakt naar een nieuw economisch systeem. Een nieuw verhaal dat ons in staat stelt om heel anders te denken over productie, over de markt en over welvaart. Voor deze zoektocht ging hij in heel Europa in gesprek met filosofen, economen, ondernemers en andere grote denkers die ideeën creeëren die ver voorbij de huidige normaal reiken. Met een aantal van deze denkers zal hij tijdens deze presentatie in gesprek gaan.

Over de spreker

Victor Broers (1983) is denker, schrijver en spreker. Hij werkte als adviseur voor het Ministerie van Financiën en schreef boeken over de kredietcrisis, Thomas Piketty en onlangs nog De Panama Papers, waar gaan ze echt over?.

Aanmelden

Toegang tot de activiteiten van Spui25 is gratis. Aanmelden is niet vrijblijvend. Wij rekenen op uw komst. Bent u verhinderd, dan graag doorgeven via spui25@uva.nl | T: 020 525 8142.

AANMELDEN

Delen op

MINDBOOKSATH : athenaeum