VSB Poëzieprijs op Tournee

12 januari 2017 tot 12 januari 2017
| | |

Met voordrachten uit de genomineerde dichtbundels ‘Kwaadgesternte’ door Hannah van Binsbergen en ‘Dichter, bokser, koningsdochter’ door Delphine Lecompte. Daarnaast zijn er enkele dichters op film en een tafelgesprek met oog op het thema ‘De poëzie van het ambacht’ – over de ambacht van het dichten. Presentatie: Ellen Deckwitz.

Op 26 januari wordt in Groningen de VSB Poëzieprijs 2016 uitgereikt aan een van de vijf genomineerde dichters: Hannah van Binsbergen, Rodaan Al Galidi, Ruth Lasters, Delphine Lecompte en Nachoem M. Wijnberg. Twee dichters, de jonge Hannah van Binsbergen en Delphine Lecompte, zullen op 12 januari vanaf 20.00 uur in SPUI25 voordragen uit hun bundels Kwaadgesternte en Dichter, bokser, koningsdochter. De andere dichters worden middels videobeelden aan u voorgesteld.

Dichteres en schrijfster Ellen Deckwitz presenteert de avond en gaat met Van Binsbergen en Lecompte in gesprek over de poëzie van het ambacht: over de ambacht van het dichten, de dichterlijke werkwijze en hoe je als dichter tot het perfecte gedicht komt.

Over de sprekers

Hannah van Binsbergen (1993) is dichter en studeert filosofie. Zij publiceerde in diverse literaire tijdschriften. Deze zomer verscheen haar debuutbundel Kwaad gesternte (Atlas Contact 2016), die nu  is genomineerd voor de VSB Poëzieprijs.

Delphine Lecompte (1978) maakte haar debuut als dichter met de bundel De dieren in mij, die werk bekroond met de C. Buddingh’-prijs 2010 en de Prijs voor Letterkunde van de Provincie West-Vlaanderen 2011. Haar bundel Dichter, bokser, koningsdochter (De Bezige Bij 2016) is genomineerd voor de VSB Poëzieprijs.

Ellen Deckwitz (1982) (moderator) is dichteres en schrijfster. Ze was Nederlands Kampioen Poetry Slam in 2009 en won met De steen vreest mij de C. Buddingh’-prijs voor het beste poëziedebuut. Ze is een geziene gast op festivals als Lowlands en de Nacht van de Poëzie en draagt haar werk regelmatig voor op televisie. Onlangs verscheen Olijven moet je leren lezen. Een cursus genieten van poëzie (Atlas Contact 2016).

Aanmelden

Toegang tot de activiteiten van SPUI25 is gratis. Aanmelden is niet vrijblijvend. Wij rekenen op uw komst. Bent u verhinderd, dan graag doorgeven via [email protected] | T: 020 525 8142.

AANMELDEN

pro-mbooks1 : athenaeum