Workshop over het werk van Jeanette Winterson

15 september 2017 tot 15 september 2017
| |

Voorafgaand aan de Spui25-lezing van Jeanette Winterson een opfriscursus over haar oeuvre met Joyce Goggin en Fiep van Bogedom. De workshop zal plaatsvinden op 15 september van 17.00-18.00 uur.

Winterson, bekend van onder meer Sinaasappels zijn niet de enige vruchten en De Passie, slaat in haar werk regelmatig een brug tussen wetenschap en kunst: haar romans zijn doorspekt van (natuur)wetenschappelijke ideeën en concepten. Haar oeuvre speelt zich af tussen feit en fictie, heeft regelmatig autobiografische invloeden, met als belangrijk terugkerend thema (gender)identiteit.

Tijdens deze workshop zullen kenners van het werk u meenemen door het oeuvre van Winterson en samen aan de hand van een aantal fragmenten praten over de belangrijkste thema’s uit het werk van Winterson.

Over de sprekers

Joyce Goggin is universitair hoofddocent Literature, Film, Digital Media bij de leerstoelgroep Engelstalige letterkunde van de UvA. Zij verdedigde haar proefschrift in vergelijkende literatuurwetenschap in 1997 aan de Universiteit van Montreal (Canada). Zij geeft onderwijs en doet onderzoek op het terrein van literatuur, film en nieuwe media. Tevens houdt Goggin zich bezig met onderzoek naar financiën, economie en de geschiedenis van geld. Ze was eerder Head of Studies for the Humanities aan het Amsterdam University College.

Fiep van Bodegom (moderator) studeerde literatuurwetenschappen en filosofie. Ze werkt en schrijft voor De Gids en De Groene Amsterdammer.

De overige sprekers worden zo snel mogelijk bekendgemaakt. 

Aanmelden

Toegang tot de activiteiten van Spui25 is gratis. Aanmelden is niet vrijblijvend. Wij rekenen op uw komst. Bent u verhinderd, dan graag doorgeven via [email protected] | T: 020 525 8142.

pro-mbooks1 : athenaeum