Onze boekhandels zijn open! Kom langs of bestel telefonisch, via WhatsApp, per e-mail of via de webshop. #steunjeboekhandel, ook online

Workshop over het werk van Orhan Pamuk

22 september 2017 tot 22 september 2017
| |

Op 22 september zal er van 17.00 tot 18.00 uur in aanloop naar de jubileumlezing van Orhan Pamuk een workshop over zijn oeuvre plaatsvinden. Literatuurwetenschapper Guido Snel gidst u door het veelomvattende oeuvre van de Nobelprijswinnaar.

Bij het tienjarige bestaan van Spui25 en het verschijnen van zijn nieuwe roman De vrouw met het rode haar, brengt Orhan Pamuk een bezoek aan Nederland. Hij wordt geïnterviewd door auteur Abdelkader Benali in de Westerkerk. Voorafgaand aan de avond een opfriscursus bij Spui25 met literatuurwetenschapper en Turkije-kenner Guido Snel. Snel werkte eerder voor een jaar in Istanbul en laat zich in zijn stadsverhalengids Naar Istanbul ook door Pamuk door de stad leiden. Welke terugkerende thema’s kunnen we in Pamuks werk vinden? En welke rol speelt zijn afkomst, Turkije, en vooral de stad Istanbul in zijn oeuvre?

Over de sprekers

Guido Snel (1972) is universitair docent aan de afdeling Europese Studies (UvA), schrijver, en vertaler van Slavische literatuur. Hij specialiseert zich in hedendaagse Europese literatuur, met een focus op literatuur uit Oost Europa en de Balkan. Hij schreef onder andere de romans De dichter en de dief (Cossee, 2004) en Mr. Lugosi's butler (Arbeiderspers, 2008), en de stadsverhalengids Naar Istanbul.  

Aanmelden

Toegang tot de activiteiten van Spui25 is gratis. Aanmelden is niet vrijblijvend. Wij rekenen op uw komst. Bent u verhinderd, dan graag doorgeven via [email protected] | T: 020 525 8142.

pro-mbooks1 : athenaeum