Philip Huff en Frenk van der Linden over last en lust van je afkomst

27 november 2022
| | |

Zondag 27 november vanaf 16.00 bij het Haarlemse Theater De Liefde gaan Philip Huff en Frenk van der Linden onder leiding van Kim Coppes met elkaar (en de zaal) in gesprek over hun jeugdervaringen en hun ouderlijk huis. Mylou Frencken verzorgt met enkele liedjes de muzikale omlijsting. Kaarten kosten € 5,-.

Vader en moeder lagen met elkaar overhoop, scheidden en sleepten hun kinderen mee in hun ellende. Huff schreef daarover het indringende boek Wat je van bloed weet. Haarlemmer Van der Linden raakte bij velen een snaar door zijn bundel En altijd maar verlangen. De liefdesoorlog van mijn ouders.
Huff en Van der Linden raakten beiden beschadigd door hun kijvende ouders, een wond die levenslang mee gaat. De auteurs komen uit twee heel verschillende milieus. De vader van Van der Linden zat op een vrachtwagen; Huffs vader was diplomaat en ondernemer.

In het dubbelinterview zal moderator Kim Coppes, ingaan op de heftigheid van deze conflicten en op de rol die ‘sociale klasse’ daarbij speelde. Hoe toonden (of verborgen) ouders hun onderlinge strijd in hun persoonlijke en wijdere omgeving? Konden de kinderen hulp van buiten inroepen? Wat deden familie, vrienden en buren met de sores, en wat lieten ze achterwege? Hoe werkten de traumatische ervaringen door in hun verdere levensloop? Werden die brandstof of splijtstof? Is verzoening mogelijk?

Het programma vindt plaats in Theater de Liefde, Begijnhof 10, Haarlem (vijf minuten lopen van het station) en begint om 16.00. Athenaeum Boekhandel verzorgt een boekentafel. Plaatsen (€ 5,-) zijn te reserveren via de boekhandel ([email protected] ).  De kaarten worden verstrekt bij de ingang na betaling. Reserveren aanbevolen.

pro-mbooks1 : athenaeum