Lezing Rob Oudkerk over Virrie's kinderen

17 mei 2024

Kom naar Boekhandel Van Rossum in de Beethovenstraat, vrijdagavond 17 mei om 19.00, voor de lezing van Virrie’s kinderen door Rob Oudkerk, waarin Oudkerk vertelt over zijn moeder Virrie Cohen, die in de Tweede Wereldoorlog ruim vijfhonderd kinderen wist te redden van deportatie naar concentratiekampen.

Je bent van harte welkom op vrijdagavond 17 mei om 19.00 (inloop vanaf 18.30). Je kan je aanmelden via [email protected].

In de oorlogsjaren hielp Virrie Cohen ruim vijfhonderd kinderen te redden van deportatie naar de concentratiekampen. Zij was een dochter van David Cohen, een van de twee voorzitters van de Joodse Raad, die door de Duitse bezetters gedwongen werd lijsten aan te leggen van Joden die later massaal vergast zouden worden in een van de concentratiekampen. De relatie met haar vader heeft altijd in het licht gestaan van hun oorlogservaringen. En in het licht van de vijfduizend kinderen die zij niet heeft kunnen redden.

In dit boekje staan authentieke herinneringen van Virrie aan haar familie en de oorlog, van ver voor de oorlog tot na de oorlog, opgeschreven in een schrift met veel foto’s, dat zij vlak voor haar dood in 2008 aan haar zoon Rob Oudkerk gaf. Hij zat veel jaren soms nachtenlang bij zijn moeder die met haar handen voor haar ogen zwijgend en soms pratend haar verschrikkingen met hem deelde. In dit boekje staan ook zijn herinneringen hieraan.

Delen op

21,50
pro-mbooks1 : athenaeum