Nijntje XXL on tour

04 april 2023
| | |

24 maart verschijnt de exclusieve collector’s edition Nijntje XXL Miffy, een uitgave van Uitgeverij Komma, bekend van eerdere luxe edities zoals Marcel Wanders' Rijks, Masters of the Golden Age. Een zichtexemplaar van het boek reist in maart en april langs onze boekhandels. Kom het boek bekijken, dinsdag 4 april t/m zondag 9 april bij Boekhandel Van Rossum in Amsterdam-Zuid.

Over Nijntje XXL

  • Een luxe uitgave geheel gewijd aan het baanbrekende werk van Dick Bruna.
  • Een gelimiteerde, genummerde oplage van 1.000 exemplaren.
  • Inclusief boekenstandaard in de vorm van het bekende kruisje, ontworpen door Bob van Dijk.
  • Inclusief certificaat van echtheid.
  • Intekenprijs € 2.995,-

Geïnteresseerd in deze exclusieve collector's edition? Mail ons.

In Nijntje XXL Miffy ligt de focus op Dick Bruna als baanbrekend illustrator. Bruna’s werk is bedrieglijk simpel. De herkenbare, ogenschijnlijk kinderlijke vormen en kleuren zijn in werkelijkheid zeer weldoordacht. Juist de verregaande stilering en vereenvoudiging geven zijn illustraties hun krachtige uitwerking, op jong en oud.

De illustraties van Bruna zijn visionair en vooruitstrevend. Hij raakte geïnspireerd door avant-gardisten zoals Braque, Picasso, Matisse en Léger. Het kleurgebruik, het ontbreken van perspectief en de eenvoud in het werk fascineerde hem. Hij begon zelf te experimenteren met een eenvoudig, helder kleurgebruik en het weglaten van details. Nergens wordt Bruna’s visie, vakmanschap, en de kunst om met kleur ruimtelijkheid in het platte vlak te creëren duidelijker dan in zijn beroemdste creatie: Nijntje.

Uitgeverij Komma heeft in nauwe samenwerking met Mercis Publishing, rechthebbende van het werk van Dick Bruna, gewerkt aan deze bijzondere uitgave. Nijntje XXL Miffy heeft een gelimiteerde oplage van 1000 exemplaren en is daarmee een bijzonder collector’s item voor de echte liefhebber. Het boek is genummerd en wordt geleverd met een certificaat van echtheid. De uitgave telt bijna 6.00 pagina’s die volledig in het teken staan van de krachtige vormgeving van Nijntje. Speciaal voor deze uitgave heeft ontwerper Bob van Dijk een prachtige boekenstandaard ontworpen in de vorm van het beroemde kruisje.

Delen op

pro-mbooks1 : athenaeum