Presentatie Roelof ten Napel, In het vlees

09 januari 2020
| |

Het poëziedebuut van Roelof ten Napel, Het woedeboek, verscheen in 2018 en werd meteen genomineerd voor de Grote Poëzieprijs, de C. Buddingh'-prijs en de Poëzieprijs Aan Zee. In januari 2020 verschijnt Ten Napels tweede bundel In het vlees. Voor de presentatie van de bundel keert Roelof ten Napel - die eerder bij Van Rossum te gast was om te spreken over zijn roman Het leven zelf (een plaatselijke bestseller in Amsterdam Zuid) - terug in Boekhandel Van Rossum. Op donderdag 9 januari om 19.30 zal hij spreken over zijn tweede poëziebundel In het vlees. We zijn blij je hiervoor mede namens Hollands Diep uitgevers te kunnen uitnodigen.

'je snijdt in het lichaam van je volk, omdat je hier
een god vermoedt, omdat goden zijn waar doden vallen,
goden zijn waar mensen tot vijand worden benoemd -
je snijdt in het lichaam van je volk omdat je zoekt
naar de god die je nog doden moet'

Wat betekent het om pijn te lijden, om lief te hebben en te sterven - en voor wie doe je dat? In het vlees gaat over het leven dat we uit het oog verliezen als we onze opvattingen, of ze nu politiek zijn, of religieus, of filosofisch, niet toetsen aan de onvolmaakte, rommelige lijven waarover ze zouden moeten gaan.
Na een reeks sonnetten volgt een afdeling waarin daarbij het woord is aan de man die de zoon van God verraden heeft: Judas Iskariot. Hij blijkt nog wel wat vragen te hebben over het scheppen van heilige gemeenschappen, het aanwijzen van schuldigen, het verlangen naar een zuiver geweten en het uitschot dat steevast in de geschiedenis achterblijft.

Meer informatie over de avond volgt later op deze plek en op www.boekhandelvanrossum.nl. U kunt zich wel vast aanmelden: winkel@boekhandelvanrossum.nl.

Delen op

MINDBOOKSATH : athenaeum