Nexus-lezing Margaret Atwood (uitverkocht)

10 november 2018
|

De Nexus-lezing 2018 (10 november 2018, 15.00–17.00 uur, Aula, VU te Amsterdam) wordt gegeven door niemand minder dan Margaret Atwood, de internationaal gevierde Canadese dichter en auteur van bekroonde romans als The Handmaid’s Tale en The Blind Assassin.

De Nexus-lezing 2018 wordt gegeven door niemand minder dan Margaret Atwood en heeft als titel Greetings, Earthlings! What are these Human Rights of Which You Speak? Een welluidende titel die onmiskenbaar past bij het werk van Atwood: verrassend fantasierijk, politiek geëngageerd en uitermate actueel.

Atwood is een internationaal gevierde Canadese dichter en auteur van bekroonde romans als Alias Grace (Alias Grace) en de feministische dystopie The Handmaid’s Tale (Het verhaal van de dienstmaagd), die de basis werden van gelijknamige tv-series van Netflix en Hulu. Daarnaast is Atwood een bevlogen en geëngageerd voorvechter van vrouwenrechten en duurzaamheid.

Nexus-lidmaatschap: de tekst van deze lezing zal in Nederlandse vertaling worden gepubliceerd in Nexus 81, ‘De strijd tussen goed en kwaad’, dat voorjaar 2019 verschijnt. Reserveer nu een exemplaar of sluit een lidmaatschap af voor 2019. Bekijk hier alle mogelijkheden en voordelen van het lidmaatschap.

MINDBOOKSATH : athenaeum