Wat (w)eten we eigenlijk? Een avond met Teun van de Keuken

14 juni 2024

Kom naar Athenaeum Boekhandel Spui, op vrijdag 14 juni om 19.30, voor een avond met Teun van de Keuken, auteur van bestseller De mens is een plofkip. Boekverkopers Wietse de Jonge en Lotte Bosch gaan met Teun en de lezer in gesprek over de feiten en fabels rondom ons eten, over de kwalijke invloed van de voedselindustrie en de desastreuze maatschappelijke gevolgen. Wat (w)eten we eigenlijk? En wie is verantwoordelijk?

  • Datum is vrijdag 14 juni
  • Inloop 19.00 uur
  • Start 19.30 uur
  • Koop nu hier je ticket voor € 5,- (inclusief drankje)

Over De mens is een plofkip

Echt voedsel met herkenbare ingrediënten heeft de afgelopen decennia grotendeels plaatsgemaakt voor zwaar bewerkt fabrieksvoer zonder enige voedingswaarde, dat zo aangenaam is van structuur en smaak dat we er geen genoeg van krijgen. Via uitgekiende receptuur, slimme marketing en agressieve reclame mest de voedingsindustrie ons vet als plofkippen, met ziekte en hoge maatschappelijke kosten tot gevolg. De fabrikanten zeggen dat wij zelf verantwoordelijk zijn voor ons gedrag. Maar is dat wel zo?

In De mens is een plofkip legt Teun van de Keuken de voedingsindustrie onder de loep en laat hij feilloos zien wat er misgaat. Maar hij biedt ook perspectief: met de juiste maatregelen is er een mooiere, lekkerdere en gezondere toekomst mogelijk.

Delen op

pro-mbooks1 : athenaeum