Lage Landen Schrijfweek

24 augustus 2018

De Stichting Beter Schrijven organiseert deze zomer (24 t/m 31 augustus) in samenwerking met Editio, de Tekstsmederij en een aantal Belgische partners een intensieve schrijfweek voor nieuw schrijftalent. Droom jij er ook van om gepubliceerd te worden? Meld je dan aan en misschien treed je in de voetsporen van bijvoorbeeld Coco van Rijn, die – met Editio als agent – dit jaar debuteerde met haar kinderboek Sjaan Nel Konijn.

Wat gaan je doen?

Een week lang werken aan jouw fictie- of toneeltekst op misschien wel het meest idyllische plekje in Nederland. Praten met ervaren schrijvers en ander jong talent. Grensoverschrijdende literaire workshops volgens.

Workshops
Deze workshops zijn nu al bekend, maar houd de Editio-website in de gaten voor meer!

Hoe verzin je een positieve leugen?
Door: Rutger Lemm – schrijver en filmmaker
Je kijkt eerst samen de film Etgar Keret: Based on a True Story. Daarna volgt een masterclass positieve leugens vertellen door niemand minder dan de maker van de film: Rutger Lemm zelf.

Theater tussen poëzie en proza
Door: Elvis Peeters – performer, toneelschrijver, dichter en romancier (wat eigenlijk niet?)
Proza, lyriek en toneel, bij Elvis Peeters gaan ze haast naadloos in elkaar over binnen een enkele schriftuur. Peeters opereert vaak in het grensgebied tussen muziek, theater en literatuur. Er valt veel te leren van andere disciplines, blijkt. Elvis gaat op zoek naar de grenzen en raakvlakken in de workshop die de prachtige naam draagt: Theater tussen poëzie en proza.

Aanmelden
Om je aan te melden stuur je een korte bio, motivatie en een verhaal of toneeltekst van maximaal 750 woorden op. Van jouw hand, uiteraard. Doe dat via dit formulier en vóór 15 juni. Editio selecteert 20 deelnemers uit alle inzendingen. In de eerste week van juli maken ze bekend wie er mee gaan.

Praktisch
De schrijfweek inclusief alle workshops en verblijf kost €250. Daar komt ongeveer €200 voor eten en drinken bij. Je bent weg van vrijdag 24 augustus in de middag tot vrijdag 31 augustus in de ochtend.

Locatie
Waterval 40, 6235 NC, Ulestraten (7 km vanaf Maastricht)

Delen op

MINDBOOKSATH : athenaeum