Symposium: De weg naar het oosten (Westerkerk)

07 mei 2016 tot 07 mei 2016
| | | |

Op 7 mei 2016 van 13.00 tot 17.00 uur geven Michael Puett, Stine Jensen en Haroon Sheik een symposium over de oosterse manier van denken en leven.

Het Oosten als leermeester?

Harvards populairste docent, Michael Puett, komt naar Nederland om ons te introduceren aan de belangrijkste ideeën van Oosterse wijzen. Hij laat zien dat de Chinese filosofie een totaal ander wereldbeeld kent dan dat van westerse denkers. Stine Jensen doet verslag van haar persoonlijke zoektocht naar oosterse wijsheden. Ze vertelt over rust en balans tussen lichaam en geest binnen de wereld van yoga en meditatie. Zorgt een yogaopleiding, een verandering in eetgewoonte en dagelijks mediteren nu echt voor een gelukkiger leven?

Filosoof en politicoloog Haroon Sheikh vertelt over de opkomst van het Oosten en de belangrijkste verschillen met het Westen. Hij laat zien hoe in China het leven wordt gezien als een continu proces van leren en verbeteren en wat wij daar zelf wijzer van kunnen worden. Wat gebeurt er als China weer de leermeester van de wereld wordt?

Praktische informatie:

Datum: 7 mei 2016
Tijd: 13.00 - 17.00 uur
Locatie: Westerkerk te Amsterdam
Kosten: € 43,00 (voor studenten: € 33,00)

Delen op

20,99
MINDBOOKSATH : athenaeum