The School Of Life Special: Work Less - Sleep Better

23 november 2016
| |

23 november vanaf 19.30 in de Westerkerk spreken Alex Soojung-Kim Pang en Ysbrand van der Werf voor The School of Life over 'Work Less - Sleep Better'. Over slaap, productiviteit en creativiteit.

'Je mist meer dan je meemaakt. Helemaal niet erg.' Martin Bril maakte genoeg mee in zijn korte leven om te weten dat je niet gelukkig wordt van veel feestjes, vrienden, behaalde deadlines en geld. Toch leven veel jonge mensen gejaagd en opppervlakkig en zijn scherpte en alertheid doelen op zich geworden. You Snooze, You Lose, is het adagium. Ieder moment dat je niet inzet voor je persoonlijke productiviteit is tijdverspilling. No time to waste.

Laten we eerlijk zijn: hier word je toch ook heel moe van? Onrustig, slapeloos, opppervlakkig en ontevreden? Er lijden naar schatting een miljoen Nederlanders aan verschijnselen van burn-out. En even zoveel aan vormen van depressie. Zou dat samenhangen met de hoge druk aangehaakt te blijven? Er is gelukkiog 1 groot voordeel aan al deze haast: je productiviteit en creativiteit op ongekend hoog niveau... Toch?

Er zijn vele manieren om meer rust en kalmte in je leven te laten ontstaan. De meest eenvoudige zijn waarschijnlijk: beter slapen en minder werken. Niet voor niets switchte topondernemer Arianna Huffington haar focus naar slaap en burn-out. Juist deze twee basale levensbehoeften verhogen je persoonlijke productiviteit en creativiteit, zo is langs vele wegen aangetoond. Al lang wilden we bij The School of Life een avond organiseren rondom slaap, stress en werkdruk. Nu we de gelegenheid hebben topspreker en bestseller-auteur en Stanford-docent Alex Soojung-Kim Pang naar Nederland te halen waren we alert en oplettend. We zochten naar de perfecte match met een slaapwetenschapper en kwamen uit bij Ysbrand van der Werf, onderzoeker aan het VU medisch centrum en het Netherlands Institute for Neuroscience. Ons nieuwe event werd geboren: Work Less / Sleep Better! Op 23 november in de Westerkerk.

Deze avond rondom slaap en werk belooft je de beste en meest impactvolle inzichten te geven over het verhogen van je productiviteit: beter slapen en minder werken zonder dat het je je doelen in gevaar komen. Sterker: deze avond gaat je misschien wel helpen doelgerichter te worden. We putten uit de beste ideeen van de afgelopen eeuwen, gebruiken hedendaagse inzichten uit de wetenschap, bieden je praktsiche tips en adviezen en delen de laatste trends met je op dit gebied. 

Sleep better

We brengen 1/3 van ons leven slapend door, toch weten we er maar weinig van. Waarom slapen we eigenlijk? Hoe word je een goede slaper? En wat is het effect van slechte slaap? Tijdens zijn talk deelt Ysbrand van der Werf inzichten uit zijn boek, Iedereen slaapt: alles wat we weten over onze nachtrust. (NL)

Work less

Overwerken is het nieuwe normaal, rusten doe je wanneer het werk af is – maar het werk is nooit af. Alex Pang neemt ons in zijn talk mee langs de rustrituelen van succesvolle historische figuren zoals Hemmingway, Picasso en Darwin. De inzichten uit zijn nieuwste boek, Rust in uitvoering, laten zien hoe je meer voor elkaar kan krijgen door minder te werken. (ENG) 

De sprekers

Alex Pang is verbonden aan Stanford University. Hij is futuroloog, werkt als consultant op het grensvlak van voorspellen, social media en psychologie én publiceert in gerenommeerde Amerikaanse tijdschriften.
 

Ysbrand van der Werf is onderzoeker aan het VU medisch centrum en het Netherlands Institute for Neuroscience van de Koninklijke Academie van Wetenschappen. Hij richt zijn aandacht op fundamenteel onderzoek naar slaap en de toepasbaarheid daarvan.

Kaarten à € 35,- via The School of Life.

Delen op

MINDBOOKSATH : athenaeum