De vragen van Milinda

De vragen van Milinda een samenspraak tussen een Griekse koning en een boeddhistische monnik niet bekend

Reeks: Asoka klassieke tekstbibliotheek (1)

De Milindañpaho, een tekst die in het Pali, de heilige taal van het theravada boeddhisme, is overgeleverd, behoort tot de klassieke werken uit de boeddhistische literatuur. Het is een bundeling van gesprekken tussen de Grieks-Indische koning Milinda (Pali voor Grieks Menander) en een boeddhistische monnik.

Het geschrift is vermoedelijk kort voor het begin van onze jaartelling ontstaan, waarschijnlijk in het Sanskriet, maar de oertekst is verloren gegaan. De Pali tekst kwam tot stand op Sri Lanka en werd daar aanzienlijk uitgebreid. Een tweede vertaling in het Chinees is veel korter en ook uit de tekst zelf blijkt dat het oorspronkelijke werk alleen uit de eerste drie hoofdstukken bestond. Deze drie hoofdstukken vormen een mooi gesloten geheel en liggen hier voor het eerst in Nederlandse vertaling voor. De vertaling wordt voorafgegaan door een historisch-filosofische inleiding en gevolgd door aantekeningen.

Als geen andere tekst uit de boeddhistische literatuur verenigt De vragen van Milinda de eigenschappen van een diepgaande filosofische dialoog, een historische vertelling en praktijkgerichte religieuze en psychologische aanwijzingen voor het dagelijks leven.
€19,95

Voor 23:00 besteld, morgen in huis.
(Op werkdagen)

Specificaties

Isbn
9789056700140
Uitgever
Bodhi, uitgeverij
Druk
1e
Verschenen
01-01-1998
Taal
Nederlands
Bladzijden
134 pp.
Bindwijze
Hardcover
Genre
Filosofie
Vertaler
T. Kurpershoek-Scherft

Delen op

Meer op Athenaeum.nl over boeken

Koop uw boeken bij Athenaeum

  • Gratis verzending vanaf € 20,- (in de algemene webwinkel, binnen Nederland).
  • Vertrouwde service, veilige afhandeling
MINDBOOKSATH : athenaeum