Theater vanuit het niets

Theater vanuit het niets alles over improvisatietheater A. Besseling

Kan je theater ter plekke bedenken? AndrÚ BesseLing zegt in Theater, vanuit het niets dat het kan en wat belangrijker is: hoe dat kan.

Vanuit zijn ervaring als docent, acteur en maker van improvisatietheater beschrijft hij in dit boek de vele voorbereidingen en oefeningen die nodig zijn voor het maken van een ge´mproviseerde voorstelling. Het boek is een handleiding voor iedereen die wil leren improviseren - beginner en gevorderde. Samenwerking, accepteren van elkaars ideeÙn en foute durven maken, zijn hierbij sleutelbegrippen. Het fenomeen improvisatietheater wordt zeer uitgebreid beschreven en er is veel aandacht voor de meest populaire vorm: Theatersport.

Het boek heeft een bijlage met honderdveertig spelvormen die bij theatersport worden gebruikt, een haast onuitputtelijke bron voor acteurs, regisseurs en docenten.

Over de auteur
AndrÚ Besseling volgde in 1988 een workshop bij de geestesvader van het improvisatietheater, Kelth Johnstone, en richtte in datzelfde jaar Theatersportvereniging Amsterdam op. Hij geeft workshops in binnen- en buitenland en verkent met theatergroep Piranha nieuwe methodes en vormen van improvisatietheater.

Voorwoord: Dominee Gremdaat
€24,50

Tijdelijk niet leverbaar

Specificaties

Isbn
9789064034916
Uitgever
ABC Uitgeverij
Druk
1e
Verschenen
01-01-1999
Taal
Nederlands
Bladzijden
360 pp.
Bindwijze
Paperback
Genre
Theater/toneel
Illustraties
T. Haas

Delen op

Meer op Athenaeum.nl over boeken

Koop uw boeken bij Athenaeum

  • Gratis verzending vanaf € 20,- (in de algemene webwinkel, binnen Nederland).
  • Vertrouwde service, veilige afhandeling
MINDBOOKSATH : athenaeum