Zakelijk Pools voor Nederlanders

Zakelijk Pools voor Nederlanders thematische woordenschat Beata Bruggeman-Sekowska

Hoeveel Nederlandse bedrijven zijn er in Polen, hoeveel Nederlanders kennen Poolse mensen? Het antwoord is makkelijk: ontzettend veel. Hoeveel Poolse mensen zijn er in Nederland, en hoeveel Poolse bedrijven zijn hier gevestigd? Het antwoord is makkelijk: ontzettend veel! Ongeveer 140.000 mensen en ongeveer 2236 bedrijven hebben zich gevestigd in Nederland. Hoeveel van u vindt de taal een groot probleem om gemakkelijk te communiceren met uw zakenpartners, werknemers, werkgevers of gewoon collega’s of vrienden? Het antwoord is alweer makkelijk: ontzettend veel! Nu heeft u een kans om dat probleem op een efficiënte manier op te lossen.

Zakelijk Pools voor Nederlanders, Thematische Woordenschat is een uniek boek voor Nederlanders en Polen dat net is verschenen op de Nederlandse markt. Dit boek is voor iedereen die in zijn/haar dagelijkse praktijk te maken heeft met Poolse en Nederlandse zakenpartners of werknemers, en voor iedere Nederlandse/Poolse lezer die in zijn praktijk met Pools/Nederlands in aanraking komt. Zakelijk Pools voor Nederlanders, Thematische Woordenschat kan u helpen bij de communicatie, want dit boek biedt voor iedere denkbare zakelijke situatie de woorden die u nodig hebt.

Het boek is een handig naslagwerk voor op de werkvloer en kan gebruikt worden voor zelfstudie, maar ook in elke cursus waarin de zakelijke woordenschat aan de orde komt.
Het boek bestaat uit thematische woordenlijsten, variërend van beroepen en de dagen van de week tot tijdsaanduidingen en termen die bij sollicitaties en in vacatures worden gebruikt. Maar ook treft u voorbeelden aan van arbeidsovereenkomsten en vacatures. En het bevat bovendien een aantal oefeningen om u het Pools/Nederlands eigen te maken.

Het boek is thematisch georganiseerd. Er zijn 18 delen. In het eerste deel vindt u basisinformatie over de Poolse taal en het Poolse alfabet in het Pools en in het Nederlands. De delen 12-16 bevatten praktische woordenschat over onder meer solliciteren, arbeidsovereenkomsten, beloning en veel meer. In elk deel kunt u ook zien hoe de woorden in hun specifieke context gebruikt worden. De delen 17 en 18 zijn speciaal bedoeld voor zelfstudie of kunnen als huiswerk worden gemaakt. Hier vindt u ook oefeningen en de sleutel.

Een belangrijk onderdeel van het boek vormen de voorbeelden van arbeidsovereenkomsten en vacatures. Hierin komen de woorden uit de woordenschatlijsten terug in verschillende contexten. Het boek bevat daarnaast ook uitleg in het Pools van verschillende Nederlandse concepten zoals secundaire arbeidsvoorwaarden.

Zakelijk Pools voor Nederlanders, Thematische Woordenschat is geschreven door Beata Bruggeman-Sekowska. Zij is universitair docente, beëdigd vertaalster Engels, Pools en Nederlands, en journaliste. Zij heeft ruim vijftien jaar ervaring als taaldocent, zowel aan Poolse als aan Nederlandse universiteiten en hogescholen. In 2004 richtte zij Communications-Unlimited op, dat een groot aantal diensten verzorgt op het gebied van taal en journalistiek (www.communications-unlimited.nl).
€22,50

Voor 23:00 besteld, morgen in huis.
(Op werkdagen)

Specificaties

Isbn
9789079532018
Uitgever
Communications-Unlimited
Druk
1e
Verschenen
03-05-2008
Taal
Nederlands
Bladzijden
70 pp.
Bindwijze
Paperback
Genre
Taalcursussen

Delen op

Meer op Athenaeum.nl over boeken

Koop uw boeken bij Athenaeum

  • Gratis verzending vanaf € 20,- (in de algemene webwinkel, binnen Nederland).
  • Vertrouwde service, veilige afhandeling
MINDBOOKSATH : athenaeum