Vrouw nummer 19

Vrouw nummer 19 David Ebershoff

Het is 1875 en Ann Eliza Young is net gescheiden van haar machtige echtgenoot Brigham Young, profeet en leider van de mormoonse kerk. Ann Eliza wordt uit de gemeenschap verstoten en begint aan een kruistocht om een einde te maken aan polygamie in de Verenigde Staten. Dat levert een rijk betoog op over de polygame geschiedenis van haar familie en over de manier waarop zowel zij als haar moeder echtgenotes werden van polygame mannen.

Tegelijkertijd ontvouwt zich een tweede verhaallijn, een spannend relaas over een moord binnen een polygame familie in het hedendaagse Utah. Jordan Scott, een jongeman die jaren geleden uit zijn fundamentalistische sekte is verstoten, moet de wereld die hem aan de kant heeft gezet opnieuw binnengaan om de waarheid achter de dood van zijn vader te ontdekken. En wanneer het verhaal van Ann Eliza zich verstrengelt met dat van Jordans zoektocht, wordt de lezer steeds dieper meegezogen in de geheimen van liefde, familie en geloof.
Vrouw nummer 19 van David Ebershoff werd al snel na publicatie een internationale bestseller. De recensenten waren unaniem enthousiast op de geraffineerde manier waarop de twee heel verschillende werelden -- die van religieuze sektes en die van zwerfjongeren -- met elkaar zijn vervlochten.
'Schitterend, lyrisch... Vrouw nummer 19 is een groot boek, in elke zin van het woord. Het voert de lezer mee door de tijd en duikt diep in een wereld die lange tijd aan het zicht onttrokken is geweest... en intussen doet het ook nog wat alle goede romans doen: het houdt ons aan de pagina's gekluisterd.' -- Los Angeles Times
€19,95

Tijdelijk niet leverbaar

Specificaties

Isbn
9789061125587
Uitgever
Karakter Uitgevers BV
Druk
1e
Verschenen
01-09-2010
Taal
Nederlands
Bladzijden
543 pp.
Bindwijze
Paperback
Genre
Thrillers
Vertaler
Vanja Walsmit

Delen op

Meer op Athenaeum.nl over boeken

Koop uw boeken bij Athenaeum

  • Gratis verzending vanaf € 20,- (in de algemene webwinkel, binnen Nederland).
  • Vertrouwde service, veilige afhandeling
MINDBOOKSATH : athenaeum