Neurologie

Neurologie structuur, functie en dysfunctie van het zenuwstelsel E.Ch. Wolters ; H.J. Groenewegen

Het doel van dit studieboek is om kennis en inzicht te verschaffen in de structuur, functies en dysfuncties van het zenuwstelsel. Er is gekozen voor een integratie van de neuroanatomische en neurofysiologische basiskennis met de klinisch neurologische symptomatologie, omdat de klinisch neurologische symptomen nu eenmaal beter te begrijpen zijn vanuit een inzicht in de organisatie van de functionele neuronale systemen. De bespreking van deze systemen in dit leerboek is dan ook geen doel op zichzelf, maar staat primair ten dienste van het begrip van de functiestoornissen van het zenuwstelsel.
Omdat een schema of foto vaak meer zegt dan een uitgebreide beschrijving, is veel aandacht besteed aan de illustraties. Het gebruik van een steunkleur maakt deze nog toegankelijker. Voorts wordt in deze uitgave door middel van intermezzi hier en daar dieper ingegaan op de stof.

Neurologie is primair bedoeld voor het medisch curriculum en vormt samen met het boekje Leidraad neurologie (Wolters en Hazenberg,2003) een goede basis voor de klinisch neurologische benadering in de co–schapfase.
Het boek kan echter ook uitstekend dienen als naslagwerk voor andere opleidingen, zoals die in de klinische neuropsychologie en de fysiotherapie.
€128,00

Voor 23:00 besteld, morgen in huis.
(Op werkdagen)

Specificaties

Isbn
9789031343560
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
Druk
3e
Verschenen
26-08-2004
Taal
Nederlands
Bladzijden
669 pp.
Bindwijze
Paperback
Genre
Geneeskunde

Delen op

Meer op Athenaeum.nl over boeken

Koop uw boeken bij Athenaeum

  • Gratis verzending vanaf € 20,- (in de algemene webwinkel, binnen Nederland).
  • Vertrouwde service, veilige afhandeling
MINDBOOKSATH : athenaeum