Simonehh en mijn tweelingbroer

Simonehh en mijn tweelingbroer Erdal Balci

Na een sportevenement in Georgië neemt topworstelaar Sjamil Kurbanov in het voorjaar van 1986 de benen om via Turkije Nederland te bereiken. Dat land betekent voor hem niet alleen vrijheid, maar is ook het land van Simone Zalm, de zwemster die hij in Georgië heeft ontmoet. Zij heeft hem de onverwoestbare overtuiging geschonken dat zij alleen de remedie is voor zijn verborgen verminking.

De sterke, levenslustige Sjamil heeft eerst een warm nest en een verblijfsvergunning nodig. Daarom staat hij op een goede dag op de stoep van het ouderlijk huis in Utrecht van de zwaarmoedige, pessimistische, altijd spijbelende Erdal Balci. Sjamil meldt zich als de officiële zoon van Riza Balci en dus als tweelingbroer van Erdal. Nadat vader Balci van de schrik bekomen is, wordt Sjamil opgenomen in het gezin.

Dat is een begin van een bijzondere vriendschap. Een zoektocht naar liefde en geluk en natuurlijk naar Simone Zalm. SIMONEHH EN MIJN TWEELINGBROER is een zinderende, tragikomische roman over liefde en vriendschap, over Nederland in de jaren tachtig, vol avonturen en absurde gebeurtenissen verteld door een unieke Turks-Nederlandse verhalenverteller.

Erdal Balci (1969) kwam op elfjarige leeftijd naar Nederland en is als journalist werkzaam voor DE GROENE en TROUW. Eerder schreef hij VANDAAG GEEN PONT. IMPRESSIES UIT ISTANBUL en de roman DE MOOISTE LEUGEN.
€19,90

Voor 23:00 besteld, morgen in huis.
(Op werkdagen)

Specificaties

Isbn
9789461643452
Uitgever
Gennep B.V., Uitgeverij Van
Druk
1e
Verschenen
16-01-2015
Taal
Nederlands
Bladzijden
80 pp.
Bindwijze
Paperback
Genre
Nederlandstalige literatuur

Delen op

Meer op Athenaeum.nl over boeken

Koop uw boeken bij Athenaeum

  • Tot januari: gratis verzending (in de algemene webwinkel, binnen Nederland).
  • Vertrouwde service, veilige afhandeling
MINDBOOKSATH : athenaeum