Editie voor het voortgezet onderwijs

Editie voor het voortgezet onderwijs handleiding voor het signaleren en hanteren van problemen bij jongeren : editie voor het voortgezet onderwijs H. Lonnee ; A. van Trierum

Dit boek is compleet geactualiseerd en uitgebreid in 2008.

Jongeren van ongeveer 12 tot 18 jaar bevinden zich in een turbulente fase van hun leven, met veel vragen, moeilijke keuzen en uiteenlopende problemen, die tot onzekerheid en aantasting van de eigenwaarde kunnen leiden. Docenten, ouders en hulpverleners zijn aanspreekpunt of vertrouwenspersoon. Bij hen wordt een grote mate van deskundigheid, levenservaring en begrip verondersteld.
Uitgaande van de schoolsituatie in het voortgezet onderwijs wordt in dit boek inzicht gegeven in de gebieden waar zich de problemen kunnen voordoen. De auteurs volgen een vast patroon: na het signaleren en beschrijven van de problematiek wordt aangegeven op welke manier ondersteuning kan worden geboden. De onderwerpen zijn in zes afdelingen ondergebracht: Ontwikkeling, Seksualiteit, Thuis, School en maatschappij, Leren en Lichaam en geest. De auteurs hebben zich voornamelijk gebaseerd op informatie van deskundigen bij gespecialiseerde instellingen. In de 'sociale kaart' staan de gegevens van deze instanties per probleemgebied vermeld om het aanvragen van aanvullende informatie of specifieke hulp te vergemakkelijken.
Door ouders, hulpverleners, docenten en de jongeren zelf kan dit boek worden gebruikt als bron vol basisinformatie over de herkenning van problemen of als naslagwerk vol oplossingsgerichte adviezen om de problemen hanteerbaar te maken.

Van dezelfde auteurs: "De zorgwijzer" - een dergelijk boek voor het basisonderwijs (2007).
€33,00

Voor 23:00 besteld, morgen in huis.
(Op werkdagen)

Specificaties

Isbn
9789060208250
Uitgever
Toorts B.V., Uitgeverij, De
Druk
4e
Verschenen
14-06-2008
Taal
Nederlands
Bladzijden
400 pp.
Bindwijze
Paperback
Genre
Pedagogiek/onderwijs

Delen op

Meer op Athenaeum.nl over boeken

Koop uw boeken bij Athenaeum

  • Gratis verzending vanaf € 20,- (in de algemene webwinkel, binnen Nederland).
  • Vertrouwde service, veilige afhandeling
MINDBOOKSATH : athenaeum