De kippenencyclopedie

De kippenencyclopedie bekende kippenrassen van A tot Z I. Osinga

Reeks: Over Dieren (154)

Een voortreffelijk werkje van de hand van Joke Osinga.Niet alleen 55 rassen, waaronder de Ancona, Appenzeler spitskuif, Aracana, Barnevelder, Belgische vechter, Bielefelder, Brahma, Chabo, Drents- en Fries hoen, Groninger meeuw, Hollandse kriel, Indisch vechthoen. Ko-shamo maar ook andere nuttige informatie.Hoewel we de aanwezigheid van kippen als vanzelfsprekend aannemen is het zeer interessant te lezen over de oorsprong van kippen als huisdier. Een wetenswaardigheid is dat in de 19e eeuw in Engeland de kippeneieren aan de landheer toekwamen. Krieleieren echter waren voor de boer.

Een zeer prettig te lezen boek, met per pagina een ras. Hier vindt u de rasgeschiedenis, beschrijving, kleurslagen en eigenschappen. Bij elk ras staan ÚÚn of meerdere voortreffelijke foto's gemaakt door Klaas van der Hoek en Rob Dekker.

In dien aanwezig staan zowel de haan als de hen afgebeeld. Komt van het betreffende ras ook de krielvorm voor, dan is dit uiteraard vermeld. Leerzaam voor beginners en een "hebbeding-boek" voor de kippen profi.
€7,95

Voor 23:00 besteld, morgen in huis.
(Op werkdagen)

Specificaties

Isbn
9789058211583
Uitgever
Welzo Media Prod. bv
Druk
1e
Verschenen
27-10-2003
Taal
Nederlands
Bladzijden
64 pp.
Bindwijze
Paperback

Delen op

Meer op Athenaeum.nl over boeken

Koop uw boeken bij Athenaeum

  • Gratis verzending vanaf € 20,- (in de algemene webwinkel, binnen Nederland).
  • Vertrouwde service, veilige afhandeling
MINDBOOKSATH : athenaeum