MBO niveau 3/4

MBO niveau 3/4 Klaas van den Herik ; Pierre Winkler

De methode Kerncompetenties maakt het mogelijk om elke startende mbo’er een goede studiehouding te laten ontwikkelen, zijn of haar sociale vaardigheden te versterken, kritisch te leren kijken naar zichzelf en op basis daarvan ontwikkelingsdoelen te stellen. Dit soort vaardigheden is onmisbaar om in het competentiegericht onderwijs succesvol de opleiding te doorlopen.
Aan de hand van zeer praktijkgerichte taaksituaties maakt de deelnemer kennis met problemen die hij in de praktijk van studie en beroep kan tegenkomen en traint hij zich in het effectief omgaan met die problemen. Door deze training – in effectief communiceren, confl icthantering,assertiviteit, projectmatig werken, flexibiliteit, samenwerken en vele andere competenties – legt de student de basis voor het succesvol voltooien van zijn studie en evenzeer voor een succesvolle carrière.
Voor het oefenen in het verwerven van de competenties en voor de nodige
reflectie op de eigen ontwikkeling is veel materiaal online beschikbaar via www.academicservice.nl.
Andere uitgaven van Academic Service voor persoonlijke ontwikkeling op het mbo:
? Beroepscompetenties mbo 3/4 – voor het ontwikkelen van essentiële competenties op het vereiste niveau, als succesvolle voorbereiding op de beroepspraktijk. Elke deelnemer wordt in de praktijk van zijn werkomgeving, als professioneel beroepsbeoefenaar, direct beoordeeld op deze ‘Acht Grote Competenties’, die zijn opgesteld door SHL.
? POP MBO 3/4 – voor het maken van een persoonlijk ontwikkelingsplan. Hierbij geeft de deelnemer antwoord op vragen als: Wat zijn mijn kwaliteiten? Wat zijn mijn ambities? Welke competenties moet ik ontwikkelen? Hoe bewijs ik dat ik deze competenties beheers? Hoe houd ik mijn persoonlijke ontwikkeling bij?

Niet leverbaar

Deze titel is momenteel niet te bestellen.

Specificaties

Isbn
9789039526408
Uitgever
Academic service
Druk
2e
Verschenen
01-01-2011
Taal
Nederlands
Bladzijden
260 pp.
Bindwijze
Paperback
Genre
Pedagogiek/onderwijs

Delen op

Meer op Athenaeum.nl over boeken

Koop uw boeken bij Athenaeum

  • Gratis verzending vanaf € 20,- (in de algemene webwinkel, binnen Nederland).
  • Vertrouwde service, veilige afhandeling
MINDBOOKSATH : athenaeum