Significant difference?

Significant difference? a comparative analysis of multicultural policies in the United Kingdom and the Netherlands L. Coello

Heeft het multiculturalisme in Verenigd Koninkrijk en Nederland gefaald?

Gewelddadige incidenten, die in 2004 en 2005 in Nederland en het Verenigd Koninkrijk plaatsvonden, was voor sommige mensen de reden om te stellen dat de multiculturele samenleving mislukt was. Deze bewering was voor de auteur de aanleiding te onderzoeken wat de werkelijke gevolgen zijn geweest van het beleid dat werd opgesteld op basis van de multiculturele politieke filosofie.
In deze studie analyseert de auteur twee soorten van het beleid dat ontwikkeld is op basis van het multiculturalisme: het beleid van de antidiscriminatie van minderheden en het beleid ter stimulering van hun participatie op de arbeidsmarkt. Het effect van dit beleid wordt beoordeeld door de beleidsdoelstellingen en de resultaten hiervan te bestuderen.

De auteur concludeert dat, hoewel er nog veel te bereiken valt op het gebied van antidiscriminatie en participatie op de arbeidsmarkt, het multiculturalisme in de Groot-Brittannië niet gefaald heeft. Integendeel: er is een positieve publieke perceptie van diversiteit en een hoge participatie van minderheden ontstaan op de arbeidsmarkt. Dit staat echter in flink contrast met de resultaten in Nederland. Hier heeft het beleid geresulteerd in een ambivalente houding ten opzichte diversiteit, waarbij de participatie van minderheden op de arbeidsmarkt dan ook veel lager is dan die van autochtone Nederlander.

- Laura Coello is de eigenaar van Inclusive Works, een bedrijf dat advies, projecten, onderzoek en evaluaties verricht op het gebied van anti-discriminatie, diversiteit, gelijkheid en de participatie en integratie van minderheden.
€34,95

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen.

Specificaties

ISBN
9789052603858
Uitgever
Aksant
Druk
1e
Datum
28-09-2010
Taal
Engels
Bladzijden
60 pp.
Bindwijze
Paperback
Genre
Diversen

Delen op

Meer op Athenaeum.nl over boeken

Koop dit boek bij Athenaeum

  • Gratis verzending vanaf € 20,-.
  • Bestellen zonder registratie of login.
  • Vertrouwde service, veilige afhandeling.

pro-mbooks1 : athenaeum