Levend in steen

Levend in steen romeinse grafinscripties V. Hunink

Een fatsoenlijk graf met een mooie tekst erop: dat was de laatste wens van alle Romeinen. Rijke senatoren en generals, maar ook handelaren, reizigers en middenstanders, zorgden al bij leven voor een tekst met hun naam en een paar woorden om hun nagedachtenis op aarde te vereeuwigen.
Of ze lieten dat over aan hun erfgenamen, Levend in steen bidet een royale, bonte verzameling van authentiek Romeinse grafschriften, in proze of dichtvorm.
Uit de bijna zevenhonderd teksten ontstaat een waar panorama van de Romeinse wereld, heidens en christelijk. Want anders dan in de Romeinse literatuur spelen ‘gewone mensen’ hier de hoofdrol, al ontbreken politici en pausen natuurlijk niet. In deze teksten over levens van individuele Romeinen wordt de lezer vaak direct aangesproken.
Aangrijpende details over jong gestorven kinderen of slaven, ontroerende blijken van genegenheid en verdriet, maar ook opwekkende spreuken ter bemoediging van de nog levende lezer maken van dit boek een boeiend en toegankelijk geheel.
Levend in steen bidet een prachtige kans om de Romeinse wereld van binnenuit te leren kennen. De sprankelende vertaling van Vincent Hunink gaat steeds vergezeld van de oorspronkelijke Latijnse tekst. Deze uitgave richt zich daarmee ook op iedereen met enige interesse voor Latijn.
€22,90

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen.

Specificaties

Isbn
9789055737543
Uitgever
Uitgeverij Damon VOF
Druk
1e
Verschenen
15-02-2007
Taal
Nederlands
Bladzijden
262 pp.
Bindwijze
Hardcover
Genre
Biografieen literair

Delen op

Meer op Athenaeum.nl over boeken

Koop uw boeken bij Athenaeum

  • Gratis verzending vanaf € 20,- (in de algemene webwinkel, binnen Nederland).
  • Vertrouwde service, veilige afhandeling
MINDBOOKSATH : athenaeum