Praktijkboek ROM in de ggz

Praktijkboek ROM in de ggz een leidraad voor gebruik en implementatie van meetinstrumenten V.J.A Buwalda ; M.A. Nugter ; J.A. Swinkels ; C.L. Mulder

We staan in Nederland aan de vooravond van een grote verandering in de ggz, namelijk een poging tot het transparant maken van de uitkomsten van ons werk door middel van ROM (routine outcome monitoring). Het primaire doel van ROM is het kwantitatief evalueren van de behandeling van een patiënt, waardoor we de behandeling bij kunnen stellen of af kunnen sluiten. Secundaire doelen zijn: gegevensverzameling voor beleid, onderzoek en benchmarking. Het dienen van al deze doelen maakt ROM belangrijk, maar ook ingewikkeld.

In Praktijkboek ROM in de ggz beschrijven de auteurs in vijf delen de uitgangspunten voor de ontwikkeling en implementatie van ROM, waarbij de professional en de patiënt centraal staan. Gebruik en implementatie van ROM in de dagelijkse praktijk, worden uitgewerkt voor de kortdurende ambulante psychiatrie, voor de klinische setting en voor de langdurende psychiatrie. Meetinstrumenten die in de verschillende settings van pas komen en de criteria voor een keuze komen aan de orde, evenals ICT-toepassingen die ROM kunnen ondersteunen. Het boek besluit met de (on)mogelijkheden om ROM-data te gebruiken voor onderzoek en andere externe doeleinden.

Dit is het eerste Nederlandstalige boek over ROM. Wij hopen dat dit boek een bijdrage zal leveren aan het gebruik van ROM in de praktijk en het inzichtelijk maken van de resultaten van ons werk in de ggz. Dit boek is bedoeld om de ggz-professional te ondersteunen bij de implementatie en toepassing van ROM in de praktijk van alledag.
€52,50

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen.

Specificaties

ISBN
9789058981851
Uitgever
Boom uitgevers Amsterdam
Druk
1e
Datum
01-02-2011
Taal
Nederlands
Bladzijden
208 pp.
Bindwijze
Hardcover
Genre
Geneeskunde

Delen op

Meer op Athenaeum.nl over boeken

Koop dit boek bij Athenaeum

  • Gratis verzending vanaf € 20,-.
  • Bestellen zonder registratie of login.
  • Vertrouwde service, veilige afhandeling.

pro-mbooks1 : athenaeum