Mensen veranderen

Mensen veranderen waarom, wanneer en hoe mensen (niet) veranderen Yvonne Burger ; Leon de Caluwe ; Léon de Caluwé ; Paul Jansen

De titel Mensen veranderen kan op twee manieren worden uitgelegd: mensen veranderen en ontwikkelen zich door wat ze meemaken, maar mensen veranderen ook andere mensen. Rondom veranderen is een complete industrie ontstaan van professionals die allerhande theorieën en interventies hebben ontwikkeld. Deze theorieën zijn beschreven in diverse boeken, maar een overzicht met inzichten en interventies op individueel niveau ontbrak nog. Die is er nu wel: Mensen veranderen.

Veel veranderingsprocessen in organisaties lopen vast omdat er onvoldoende rekening wordt gehouden met individuele verschillen. Een individueel veranderingstraject kan immers pas succesvol zijn als er een juiste mix is tussen situatie, persoon, de interventie en eigenschappen en competenties van een eventuele begeleider.

Mensen veranderen is een rijke bron van waardevolle klassieke literatuur en van meer recente ontdekkingen uit onderzoek en herhaalde ervaringen.
Deel I gaat in op de kernbegrippen uit de psychologie: persoonlijkheid, gedrag en situatie en hoe die met elkaar zijn verbonden.
Deel II gaat in op de processen van leren, veranderen en hoe emoties daarbij spelen.
Deel III beschrijft vijftig interventies op zes dimensies, de effectiviteit van interventies en gaat in op de relatie tussen de interventionist en de interventionee.

Mensen veranderen is geschreven voor al diegenen die zich uit hoofde van hun beroep of uit hoofde van hun interesse bezighouden met het fenomeen mensen veranderen. Het is een boek om te lezen én om als naslagwerk te gebruiken.
€59,90

Voor 23:00 besteld, morgen in huis.
(Op werkdagen)

Specificaties

Isbn
9789013076967
Uitgever
Vakmedianet Management B.V.
Druk
1e
Verschenen
01-10-2010
Taal
Nederlands
Bladzijden
391 pp.
Bindwijze
Hardcover
Genre
Organisatie/management

Delen op

Meer op Athenaeum.nl over boeken

Koop uw boeken bij Athenaeum

  • Gratis verzending vanaf € 20,- (in de algemene webwinkel, binnen Nederland).
  • Vertrouwde service, veilige afhandeling
MINDBOOKSATH : athenaeum