kruistochten

kruistochten de strijd om het heilige land ASBRIDGE, Thomas

In de elfde eeuw roept de paus zijn gelovigen op tot een heilige oorlog tegen de islamitische ‘bezetters’ van het beloofde land: een gigantisch christelijk leger gaat vervolgens als een uitzinnige tekeer in het oostelijke Middellandse Zeegebied. Jeruzalem, heilige stad van de beide geloofsrichtingen, wordt veroverd. In de tweehonderd jaren die volgden op deze eerste kruistocht hebben de islamitische en pauselijke legers in een opeenvolging van meedogenloze oorlogen om de heerschappij over het Heilige Land gestreden. Beide in de volle overtuiging dat ze in Gods wil handelen.
Dit boek vertelt het verhaal van deze heroïsche eeuwenlange strijd vanuit het christelijke én het islamitische perspectief. Het reconstrueert de ervaringen en de houding van de twee tegenovergestelde geloven. In een meeslepend verhaal met scherpe observaties toont De kruistochten het volledige spectrum van het geweld, de passie en de barbaarse grandeur van de tijd van de kruisvaarders. Het is een wereld met legendarische helden, zoals Richard Leeuwenhart en Saladin, met geheimzinnige moordenaars, dichters die tevens krijger zijn en hypocriete visionairs. Het verhaal gaat van de woestijn van Egypte via de groene bossen van Libanon naar de oude steden Constantinopel, Caïro en Damascus.

Thomas Asbridge doceert middeleeuwse geschiedenis aan de Universiteit van Londen en geldt als een internationaal vermaard expert op het gebied van de kruistochten. Zijn vorige boek De eerste kruistocht werd een internationale bestseller.

Niet leverbaar

Deze titel is (nog) niet op voorraad.

Specificaties

ISBN
9789049106980
Uitgever
Unieboek | Het Spectrum
Druk
1e
Datum
01-03-2011
Taal
Nederlands
Bladzijden
784 pp.
Bindwijze
Paperback
Genre
Middeleeuwen

Delen op

Meer op Athenaeum.nl over boeken

4 redenen om dit boek bij ons te kopen

  • Gratis verzending vanaf € 20,-
  • Advies per telefoon
  • Bestellen zonder registratie of login
  • Vertrouwde service, veilige afhandeling

pro-mbooks1 : athenaeum