Mijn Hollandse droom

Mijn Hollandse droom MARCOUCH,, A.

Persoonlijk boek van een man met een missie

Volgens Ahmed Marcouch is het helemaal niet zwaar om anno 2010 Marokkaan te zijn, integendeel: volgens hem beschikt de groep over enorm veel dynamiek.
‘Ik ervaar veel energie en inspiratie om deze groep in positieve richting te leiden. Grenzen aangeven en richting bepalen, dat is mijn passie. Daarover gaat politiek. Niet zeggen als Colijn: u kunt gerust gaan slapen. Maar mouwen opstropen, niet je kop in het zand steken voor problemen. Dat er door mijn aanpak veel stof zal opwaaien, kan niet anders, want dat krijg je van bouwen.’

Mijn Hollandse droom is een persoonlijk boek, met aandacht voor de achtergronden van Marcouch, de kansen die hij heeft aangegrepen nadat hij in Nederland kwam, hoe hij het ieders verantwoordelijkheid vindt om datzelfde te doen. En voor een groot deel gebeurt dat natuurlijk ook. Een boek van en over een rolmodel, een man met een missie. Voor iedereen die zich betrokken voelt bij de maatschappij.

Ahmed Marcouch (Beni-Boughafer, 1969) kwam op tienjarige leeftijd naar Nederland. Hij stapelde opleiding op opleiding en werd de eerste Marokkaanse en islamitische stadsdeelvoorzitter van Nederland. Bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2010 stond Marcouch op de 29e plaats, maar eindigt met 12.000 voorkeurstemmen op de 2e plaats naast Lodewijk Asscher. Hij is gemeenteraadslid, maar hem wacht een toekomst in Den Haag.

Niet leverbaar

Deze titel is (nog) niet op voorraad.

Specificaties

ISBN
9789025435325
Uitgever
Atlas Contact, Uitgeverij
Druk
1e
Datum
01-11-2010
Taal
Nederlands
Bladzijden
204 pp.
Bindwijze
Paperback
Genre
Nederlandstalige literatuur

Delen op

Meer op Athenaeum.nl over boeken

5 redenen om dit boek bij ons te kopen

  • Gratis verzending vanaf € 20,-
  • Advies per telefoon
  • Bestellen zonder registratie of login
  • Per fiets bezorgd, indien mogelijk
  • Vertrouwde service, veilige afhandeling

pro-mbooks1 : athenaeum