Verzameld werk set

Verzameld werk set bevat: romans en verhalen ; historische vertellingen en verspreid werk ; memoires en beschouwingen A. Alberts

Het is nog altijd even waar: Alberts (1911-1995) is een groot schrijver. Zijn boeken hebben in de loop der tijd niets aan kracht ingeboet, zijn stijl is nog even betoverend door de zeldzame combinatie van soberheid en behoedzame ironie. A. Alberts, auteur van klassieke romans als De eilanden (1952) en De vergaderzaal (1974), blijft de meester van het verzwijgen en suggereren.
Het eerste deel van dit Verzameld werk bevat alle romans en verhalen, waaronder de hierboven genoemde maar ook De bomen (1953) en de schitterende laatste roman De vrouw met de parasol (1991).
In deel twee zijn opgenomen de historische vertellingen De huzaren van Castricum (1973), De Hollanders komen ons vermoorden (1975) en Een koning die van geen nee wil horen (1976) alsmede artikelen en verhalen uit literaire tijdschriften en gelegenheidspublicaties, én een selectie uit de honderden stukken die Alberts schreef in De Groene Amsterdammer.
Deel drie bevat de in boekvorm verschenen memoires en beschouwingen, zoals ondermeer In en uit het paradijs getild (1962), Aan Frankrijk uitgeleend (1963), Inleiding tot de kennis van de ambtenaar (1985) en Een kolonie is ook maar een mens (1989).

Het Verzameld werk werd bezorgd door Gillis Dorleijn en Mirjam van Hengel en is voorzien van een volledige Bibliografie en een Verantwoording. Alle teksten werden opnieuw bekeken en gecorrigeerd naar de eerste druk.

Niet leverbaar

Deze titel is momenteel niet te bestellen.

Specificaties

Isbn
9789028240247
Uitgever
Uitgeverij G.A. Van Oorschot B.V.
Druk
1e
Verschenen
18-03-2005
Taal
Nederlands
Bindwijze
Hardcover
Genre
Nederlandstalige literatuur

Delen op

Meer op Athenaeum.nl over boeken

Koop uw boeken bij Athenaeum

  • Gratis verzending vanaf € 20,- (in de algemene webwinkel, binnen Nederland).
  • Vertrouwde service, veilige afhandeling
  • (We werken aan een mooiere winkel op het Spui. Door de verbouwing kan het zijn dat onze levertijden afwijken. Onze excuses daarvoor.)
MINDBOOKSATH : athenaeum