‘Wat ik maak, dat ben ik’

‘Wat ik maak, dat ben ik’ Het schrijf- en uitgeefproces van Harry Mulisch Redacteur/editor&& Marita Mathijsen, Robbert Ammerlaan en Arnold Heumakers

'Wat ik maak, dat ben ik’, zei Harry Mulisch eens. ‘Maken’ was voor hem een breed begrip: ook bij de rest van het uitgeefproces was Mulisch nauw betrokken. Zo redigeerde hij steevast zijn eigen teksten en correspondeerde hij intensief met zijn redacteur over de flaptekst.

Tien jaar na zijn dood beschrijven de auteurs van deze bundel het schrijf- en uitgeefproces van elf van Mulisch’ werken, aan de hand van archiefmateriaal uit zijn literaire nalatenschap. Deze bundel, die ook bijdragen bevat van Mulisch-kenners Marita Mathijsen, Robbert Ammerlaan en Arnold Heumakers, biedt een unieke kijk in het schrijverschap van een van Nederlands grootste naoorlogse schrijvers.

‘Wat ik maak, dat ben ik’ is geschreven, geredigeerd en uitgegeven door de twintig masterstudenten van de opleiding Redacteur/editor 2019-2020 aan de Universiteit van Amsterdam. Deze masteropleiding bereidt de studenten voor op een carrière in het boekenvak. Door het schrijverschap van Mulisch te bestuderen en deze bundel zelf uit te geven, hebben de studenten alle facetten van het schrijf- en uitgeefproces leren kennen.

(Omslagbeeld Winonah van den Bosch)

€15,00

Voor 17.00 besteld, morgen in huis
(Op werkdagen)
Nota bene: de coronacrisis beïnvloedt de levertijden.

Op voorraad in de volgende winkels:
Spui 14-16, Athenaeum Boekhandel & Nieuwscentrum
  Zet op verlanglijst

Specificaties

ISBN
9789082343359
Taal
Onbekend
Bindwijze
Paperback
Genre
Literatuurwetenschap

Delen op

Meer op Athenaeum.nl over boeken

4 redenen om dit boek bij ons te kopen

  • Gratis verzending vanaf € 20,-
  • Advies per telefoon
  • Bestellen zonder registratie of login
  • Vertrouwde service, veilige afhandeling

pro-mbooks1 : athenaeum