Maar waar is het drama?

Maar waar is het drama? beschouwingen over beeldende kunst, film en literatuur BEURSKENS, H.

In een speelse, lichtvoetige stijl voert Huub Beurskens de lezer in 'Maar waar is het drama?' mee op een tocht die langs alle aspecten van de hedendaagse cultuur leidt.
Met zijn beschouwingen wisselt hij telkens schijnbaar moeiteloos van onderwerp, aanpak, vorm en toon. Zo kan bij hem een beschouwing over de verhouding tussen poëzie en natuur zomaar overgaan in een vertelling over de tragische liefde van een maraboe voor een watoessikoe, wijst hij in het werk van Mulisch op krekels die cicaden zouden moeten zijn, stelt hij de kunstjes van Komrij aan de kaak, chat hij uitgebreid en diepgaand met een zeventienjarige scholiere over de boeken van Gombrowicz, Nabokov en Robbe-Grillet, bekent hij het uiterlijk van Alicia Keys te verkiezen boven de innerlijke urgentie van Tracey Emin, volgt hij Jack Torrance in het Overlook Hotel van The Shining, en nog veel meer.

De beschouwingen in Maar waar is het drama? zijn alle strijdbaar van toon en laten zien dat Huub Beurskens er niet voor terugdeinst deze of gene mandarijn tegen de haren in te strijken.

Niet leverbaar

Deze titel is (nog) niet op voorraad.

Specificaties

ISBN
9789029085960
Uitgever
Samenw. uitgeverijen Meulenhoff Boekerij
Druk
1e
Datum
01-09-2010
Taal
Nederlands
Bladzijden
0
Bindwijze
Paperback
Genre
Nederlandstalige literatuur

Delen op

Meer op Athenaeum.nl over boeken

4 redenen om dit boek bij ons te kopen

  • Gratis verzending vanaf € 20,-
  • Advies per telefoon
  • Bestellen zonder registratie of login
  • Vertrouwde service, veilige afhandeling

pro-mbooks1 : athenaeum