Voor de troon wordt men niet ongestraft geboren

Voor de troon wordt men niet ongestraft geboren Dorine Hermans

Nederland krijgt voor het eerst na meer dan 120 jaar weer een koning. Ter gelegenheid daarvan verschijnt deze nieuwe, uitgebreide editie van de bestseller Voor de troon wordt men niet ongestraft geboren van Dorine Hermans en Daniela Hooghiemstra. De ooggetuigenverslagen die zij hierin destijds verzamelden over de koningen Willem i, Willem ii en Willem iii deden veel stof opwaaien. De tot dan toe onbekende koningen bleken levens geleid te hebben vol dramatische hoogte- en dieptepunten. De soms schokkende feiten die tijdgenoten in brieven, dagboeken en officiële documenten over hen optekenden, ontlokten koningin Beatrix de uitspraak dat de bundeling haar voorouders geen recht deed.

In deze nieuwe editie hebben Hermans en Hooghiemstra hun boek aangevuld met ooggetuigenverslagen over de nieuwe koning, Willem-Alexander. Uit observaties van zijn tijdgenoten blijkt dat onze nieuwe koning het een en ander gemeen heeft met zijn voorvaders: zo ondernemend als Willem i, zo charmant als Willem ii en zo stuurs als Willem iii. Vergelijk Willem-Alexander met zijn voorgangers in het vernieuwde Voor de troon wordt men niet ongestraft geboren.

Over de auteurs
Dorine Hermans en Daniela Hooghiemstra publiceerden over het Koninklijk Huis in onder meer nrc Handelsblad en de Volkskrant. Samen schreven ze Vertel dit toch aan niemand (2006), over het leven van hofdame Henriëtte van de Poll, en Ik mag ook nooit iets (2011), met uitspraken van Willem-Alexander.
Let op, dit is een e-book! Please note: this is an ebook.
€8,99

Specificaties

ISBN
9789035135987
Uitgever
Bert Bakker
Druk
1e
Datum
17-12-2010
Taal
Nederlands
Bindwijze
E-book EPUB met digitaal watermerk
Genre
Geschiedenis

Delen op

Meer op Athenaeum.nl over boeken

Koop dit boek bij Athenaeum

  • Gratis verzending vanaf € 20,-.
  • Het Boekenweekgeschenk cadeau boven € 15,-.
  • Bestellen zonder registratie of login.
  • Vertrouwde service, veilige afhandeling.

PostNL verzorgt de thuisbezorging voor de Athenaeum Boekhandels Je kunt met iDeal betalen bij de Athenaeum Boekhandels.

MINDBOOKSATH : athenaeum