Let op: in verband met de enorme drukte momenteel kan het zijn dat we je bestelling niet zo snel kunnen bezorgen als je van ons gewend bent. We doen onze uiterste best en hopen op je begrip.

Plant die muziek maakte

Plant die muziek maakte HOLMAN, Theodor

In Theodor Holmans nieuwste roman volgen even hilarische als pijnlijke scènes elkaar in rap tempo op in een Woody Allen-achtige sfeer.

In een Nederlands kunstenaarsdorp vlak bij Le Bugue in de Franse Périgord leerde de jonge Ferdinand Laakman eind jaren zestig de liefde, het leven en de kunst kennen, maar ook de politiek, de leugen en het verraad. Vijfendertig jaar later ontmoet hij door een toeval zijn jeugdliefde, destijds de artistieke, ongenaakbare koningin in het kunstenaarsdorp. Ze blijkt nog steeds iets in hem los te maken.
Wanneer Ferdinands dochter een kijkje gaat nemen in het kunstenaarsdorp waar haar vader altijd zo over opschept, keert ze niet terug. Ferdinand besluit op onderzoek uit te gaan en daarvoor heeft hij de hulp van zijn jeugdliefde nodig.

De plant die muziek maakte is een bildungsroman over veranderingen in de tijdgeest en in het politieke denken, over verlies van onschuld, over jeugd en volwassenheid. Kortom: over een man die nooit volwassen werd.

Theodor Holman (1953) is columnist bij Het Parool en De Groene Amsterdammer. Daarnaast is hij auteur van verschillende boeken en filmscenario’s. Ook is hij presentator van radioprogramma oba Live.

Over Het blijft toch familie:

‘Holmans boek behoort voor mij met Tsjechov, Elsschot, Carmiggelt, Reve tot het weinige proza dat na eerste lezing nog lang niet uit is.’
karel van het reve

‘Een schijnbaar luchtige maar in wezen hartverscheurend intieme roman.’
willem wilmink

Niet leverbaar

Deze titel is (nog) niet op voorraad.

Specificaties

ISBN
9789044615470
Uitgever
Prometheus, Uitgeverij
Druk
1e
Datum
01-05-2010
Taal
Nederlands
Bladzijden
300 pp.
Bindwijze
Paperback
Genre
Nederlandstalige literatuur

Delen op

Meer op Athenaeum.nl over boeken

5 redenen om dit boek bij ons te kopen

  • Gratis verzending t/m 2 januari
  • Verlengde retourtermijn voor je Sint- en kerstcadeaus: ruilen kan t/m 10 januari
  • Advies in de winkel en per telefoon
  • Bestellen zonder registratie of login
  • Vertrouwde service, veilige afhandeling

Let op: in verband met de enorme drukte momenteel kan het zijn dat we je bestelling niet zo snel kunnen bezorgen als je van ons gewend bent. We doen onze uiterste best en hopen op je begrip.

pro-mbooks1 : athenaeum