Vrijdag? Dit moet cultuur zijn!

Vrijdag? Dit moet cultuur zijn! Hugo Brandt Corstius

Piet Grijs: `Jonge Nederlanders weten niet beter, maar toch is het een godswonder: elke vrijdag, lente, zomer, winter en herfst, geeft de Volkskrant en geeft ook NRC Handelsblad een heel cultureel bijvoegsel aan de krant mee. Voor niks. Terwijl je de krant als je hem uit hebt weggooit, zou je die kunstsupplementen wel willen bewaren. Gelukkig verzamelen de stukkenschrijvers hun beste artikelen vaak in een boekje. Dat heb ik op veler verzoek haast ik mij daar op veler verzoek aan toe te voegen nu ook gedaan. Achttien stukjes uit CS van NRC Handelsblad en achttien uit de Kunstbijlage van de Volkskrant.
Leest Aad Nuis de boeken die hij recenseert? Is het goed dat de brieven van Toergenjev twee keer vertaald worden? Wat is het geheim van het geheim? Heeft Willem Frederik Hermans gelijk inzake Multatuli of ik?
Ik heb de drie dozijn stukjes in zes afdelingen geplaatst: een over kunst in het algemeen [waarom komt er steeds meer van?], een over rijmkunst [waarom dicht Kees Stip?], een over verhaalkunst [waarom ben ik verliefd op Charlotte Mutsaers?], een over Multatuli [met een historische lezing die ik in Jakarta hield], een over non-fictie [Hofstadter, Karel van het Reve, Oltmans], en een over woordenboeken.
Ik heb al die stukken met belangstelling gelezen, terwijl ik ze toch zelf geschreven had. Daarom denk ik dat u ze ook graag zult lezen.
Let op, dit is een e-book! Please note: this is an ebook.
€4,49

Specificaties

ISBN
9789021447964
Uitgever
Querido
Druk
2e
Datum
11-03-2013
Taal
Nederlands
Bladzijden
226 pp.
Bindwijze
E-book EPUB
Genre
Nederlandstalige literatuur

Delen op

Koop dit boek bij Athenaeum

  • Gratis verzending vanaf € 20,-.
  • Het Boekenweekgeschenk cadeau boven € 15,-.
  • Bestellen zonder registratie of login.
  • Vertrouwde service, veilige afhandeling.

PostNL verzorgt de thuisbezorging voor de Athenaeum Boekhandels Je kunt met iDeal betalen bij de Athenaeum Boekhandels.

MINDBOOKSATH : athenaeum