Een kabinet vol kleur

Een kabinet vol kleur de collectie schildersmaterialen van de Amsterdamse verfhandelaar Michiel Hafkenscheid (1772-1846) Ineke Pey&, Ernst Homburg

Kennis van oude schildermaterialen is onontbeerlijk voor kunsthisto- risch onderzoek van schilderijen en voor de restauratiepraktijk. Maar ze is ook boeiend voor een breder publiek, gei¨nteresseerd in de geschie- denis van kleurrijke materialen om ons heen. Een in Teylers Museum aanwezig kabinet met een unieke en indrukwekkende collectie neemt daarbij een belangrijke plaats in: het ‘stalenboek’ van Michiel Hafken- scheid (1772-1846), handelaar in ‘verfwaren, terpentijn en gommen’. Hafkenscheid zette de Amsterdamse zaken voort van de firma Tollens uit Rotterdam, waartoe ook tijdgenoot en dichter Hendrik Tollens be- hoorde. De Collectie Hafkenscheid, die stamt uit de periode 1800-1835, bevat onder andere pigmenten, harsen en materialen voor de textiel- en papierververij.

Een kabinet vol kleur beschrijft de geschiedenis van de firma Hafkenscheid en haar collectie. Het boek geeft een compleet overzicht van de aanwezige stoffen, waarbij aandacht wordt besteed aan de samenstelling, toepassing, herkomst en nomenclatuur, en vormt een belangrijk naslag- werk voor iedereen met interesse in historische schildersmaterialen.
€29,95

Voor 23:00 besteld, morgen in huis.
(Op werkdagen)

Op voorraad in de volgende winkels:
Spui 14-16, Athenaeum Boekhandel & Nieuwscentrum
Gedempte Oude Gracht 70, Haarlem

Specificaties

ISBN
9789460043758
Uitgever
Uitgeverij Vantilt
Druk
1e
Verschenen
13-03-2018
Taal
Nederlands
Bindwijze
Hardcover
Genre
Kunsttheorie/geschiedenis

Delen op

Meer op Athenaeum.nl over boeken

Koop uw boeken bij Athenaeum

  • Gratis verzending vanaf € 20,- (in de algemene webwinkel, binnen Nederland).
  • Vertrouwde service, veilige afhandeling
MINDBOOKSATH : athenaeum