Rapport van de Commissie-2020 over de Noord-Koreaanse kernaanvallen op de Verenigde Staten

Rapport van de Commissie-2020 over de Noord-Koreaanse kernaanvallen op de Verenigde Staten Jeffrey Lewis

'Op 21 maart 2020 was de hemel boven het Koreaanse schiereiland helderblauw.'Met die woorden begint het ontnuchterende rapport van de Onderzoekscommissie Noord-Koreaanse Kernaanvallen op de Verenigde Staten, ingesteld door de overheid en geleid door nucleair expert Jeffrey Lewis.
Het rapport is een verslag van de gebeurtenissen tijdens de drie dagen na de aanvallen waarbij Noord-Korea onbedoeld een Zuid-Koreaans vliegtuig uit de lucht schoot, Zuid-Korea met wraakacties reageerde en een tweet uiteindelijk tot het onvoorstelbare leidde. Moeilijke maar belangrijke vragen worden aan de orde gesteld over het gedrag van de Amerikaanse leiders in de aanloop naar de oorlog. Hebben president Trump en zijn adviseurs het gevaar goed ingeschat van het provoceren van Kim Jong-un door middel van militaire oefeningen en tweets? Was een confrontatie onvermijdelijk? Wie is er uiteindelijk verantwoordelijk voor de grootste tragedie in de Amerikaanse geschiedenis?
Het voorkomen van een dergelijke ramp is meer dan wat dan ook de inspiratie geweest voor het Rapport van de Commissie-2020.

€24,99
  Zet op verlanglijst

Specificaties

ISBN
9789046825488
Uitgever
Nieuw Amsterdam
Druk
1e
Verschenen
15-05-2019
Taal
Nederlands
Bladzijden
256 pp.
Bindwijze
Paperback
Genre
Geschiedenis
Vertaler
Irene Paridaans ; Joost Pollmann

Delen op

Meer op Athenaeum.nl over boeken

Koop uw boeken bij Athenaeum

  • Gratis verzending tot 1 januari 2020 (in de algemene webwinkel, binnen Nederland).
  • Bestellen zonder registratie of login.
  • Vertrouwde service, veilige afhandeling.
MINDBOOKSATH : athenaeum