Hässelby

Hässelby het demonteren is begonnen Johan Harstad

In een kleine flat in Hässelby, een gezichtloze voorstad van Stockholm, woont de 42-jarige Albert Åberg in bij zijn breiende vader. Ooit beleefde Albert grootse avonturen: van een wilde interrailtour door Europa, het opkopen van partijen Star Wars-poppetjes in Hongkong tot een liefde in Parijs. Maar vanwege aanhoudende telefoontjes van zijn eenzame vader besloot hij terug te keren naar het betonnen Hässelby.
Twintig monotone jaren werkt Albert in de plaatselijke elektronicawinkel – volgens hem ‘een crèche voor volwassen kerels’ – en leidt hij een leven zonder toevalligheden en risico’s. Tot op een regenachtige septemberavond zijn vader overreden wordt door een vrachtwagen.

De pers over Buzz Aldrin, waar ben je gebleven?:
‘Met zijn debuutroman verovert Harstad een eigen plek binnen de eregalerij van hedendaagse Scandinavische schrijvers. Zelden raakte een boek mij zo fundamenteel als deze roman.’ Het Financieele Dagblad

‘Schitterende roman.’ NRC Handelsblad

‘Harstads taalgevoel is van een zeldzaam soort.’ Aftenposten

Johan Harstad (1979) geldt als een van de grootste talenten van Noorwegen. Hij schrijft verhalen, romans, toneelstukken en televisiescenario’s. Zijn debuutroman Buzz Aldrin, waar ben je gebleven? verscheen in 2005. Voor zijn werk ontving hij het prestigieuze Bjørnson-stipendium en de Brage-prijs. Johan Harstad woont tegenwoordig in Oslo.
Verwacht 1-10-2020
€20,00
  Zet op verlanglijst

Specificaties

ISBN
9789057593482
Uitgever
Podium Uitgeverij
Druk
1e
Datum
24-07-2009
Taal
Nederlands
Bladzijden
350 pp.
Bindwijze
Paperback
Genre
Nederlandstalige literatuur
Vertaler
Paula Stevens

Delen op

Koop dit boek bij Athenaeum

  • Gratis verzending vanaf € 20,-.
  • Bestellen zonder registratie of login.
  • Vertrouwde service, veilige afhandeling.

pro-mbooks1 : athenaeum