Let op: In verband met een landelijke technische storing kan de verwerking van je bestelling vertraging oplopen. Onze excuses voor het ongemak.

Hoeveel regen

Hoeveel regen Jon Bauer

Een achtjarige jongen heeft zijn ouders altijd moeten delen met pleegbroertjes. Het liefdevolle onthaal dat deze tijdelijke gezinsleden krijgen, maken heftige gevoelens van jaloezie in hem los. Wanneer zijn moerder zich ontfermt over de dertienjarige Robert en een bijzondere band met hem opbouwt, gaat het mis. Er begint zich bij haar eigen zoon iets te roeren dat het hele gezin zal veranderen. Vooral Robert zal nooit meer dezelfde zijn.

Op zijn achtentwintigste keert de zoon terug naar zijn ouderlijk huis om zijn moeder na jaren weer onder ogen te zien. Hij hunkert nog altijd naar haar warmte en aandacht maar koestert haatgevoelens om wat er met Robert is gebeurd. De dominante vrouw van toen is echter ziek en afhankelijk geworden - de machtsverhoudingen tussen moeder en zoon zijn omgedraaid, althans zo lijkt het.

Hoeveel regen laat zien dat een kind even makkelijk goed als kwaad kan doen. Het is een hartveroverende roman over schuld, onschuld en de schade die een mens kan aanrichten terwijl hij zijn eigen geluk nastreeft. Een confronterend, maar ook grappig en teder debuut waarin Jon Bauer toont dat een kind nergens zo onveilig kan zijn als in zijn eigen huis.

Over de auteur
Jon Bauer (1974) is geboren in Engeland, maar woont al jaren in Australië. Daar heeft hij een permanent visum gekregen op grond van uitzonderlijk talent. Hij schreef veelgeprezen korte verhalen en oogstte succes met zijn teksten voor theater en radio. Zijn debuutroman Hoeveel regen, die in januari 2012 in Nederland verscheen, was een bestseller in Australië en kreeg schitterende recensies. Hoeveel regen werd genomineerd voor de prestigieuze Miles Franklin Award, verkozen tot Best Debut Novel door de onafhankelijke boekverkopers in Australië en staat op de longlist van de International IMPAC Dublin Literary Award.
Let op, dit is een e-book! Please note: this is an ebook.
€4,99

Specificaties

ISBN
9789057594717
Uitgever
Podium
Druk
1e
Datum
26-02-2012
Taal
Nederlands
Bindwijze
E-book
Genre
Nederlandstalige literatuur
Vertaler
Rob van Erkelens

Delen op

Meer op Athenaeum.nl over boeken

4 redenen om dit boek bij ons te kopen

  • Gratis verzending vanaf € 20,-
  • Advies per telefoon
  • Bestellen zonder registratie of login
  • Vertrouwde service, veilige afhandeling

pro-mbooks1 : athenaeum