De ware vrijheid

De ware vrijheid de levens van Johan en Cornelis de Witt Luc Panhuysen

Johan de Witt (1625-1672) en zijn broer Cornelis (1623-1672) zijn van grote betekenis geweest voor de Nederlandse Republiek. Bijna twintig jaar lang stond Johan aan het roer van de Republiek. Zijn broer Cornelis zette met de spectaculaire overwinning op de Engelsen een van de meest gedurfde maritieme operaties uit de vaderlandse geschiedenis op zijn naam.

De broers hadden het gevoel in een bijzondere tijd te leven. Johan en Cornelis werden de belichaming van een land dat werd bestuurd door burgers en dat zich volledig toelegde op het voeren van handel en het vergaren van welvaart. Samen groeiden zij uit tot de leidsmannen van de 'Ware Vrijheid': een staat die vrij moest zijn van de grillen van de prinsen van Oranje.

Op basis van deels nog nooit gebruikt bronnenmateriaal schetst Luc Panhuysen het leven en werk van Johan en Cornelis de Witt. De Ware Vrijheid is het aangrijpende verhaal over twee bevlogen staatslieden uit het hoogtepunt van de Gouden Eeuw.

Over de auteur
Luc Panhuysen (1962) studeerde geschiedenis. Hij was onder meer werkzaam als journalist bij Het Parool en De Groene Amsterdammer. Eerder publiceerde hij minibiografieÙn over Jean-Jacques Rousseau en Lord Byron.
€19,99

Levering binnen: 2 werkdagen.

Op voorraad in de volgende winkels:
Van Baerlestraat 170-172, Amsterdam
Rijksmuseum, Museumstraat 1, Amsterdam

Specificaties

ISBN
9789046702673
Uitgever
Olympus Pockets
Druk
12e
Verschenen
01-08-2009
Taal
Nederlands
Bladzijden
526 pp.
Bindwijze
Paperback
Genre
Geschiedenis

Delen op

Koop uw boeken bij Athenaeum

  • Gratis verzending vanaf € 20,- (in de algemene webwinkel, binnen Nederland).
  • Vertrouwde service, veilige afhandeling
MINDBOOKSATH : athenaeum