Zij denkt dus zij bestaat

Zij denkt dus zij bestaat over vrouwen, mannen en denken Manon Duintjer

Denken vrouwen anders dan mannen? Bestaat er zoiets als een vrouwelijke filosofie? In Zij denkt dus zij bestaat laten vijftien filosofes vanuit hun ervaring, kennis en specialisatie hun licht schijnen over het denken van vrouwen.

Désanne van Brederode vraagt zich af of vrouwelijke zelfkennis en de daarbijbehorende scrupules een verrijking of een belemmering voor het denken zijn. Joke Hermsen gaat in op het werk van Carry van Bruggen, Virginia Woolf en Simone Weil. Marli Huijer verdiept zich in het mannelijk en vrouwelijk denken over tijd: waarom bijvoorbeeld Martin Heidegger de tijd laat beginnen bij de dood en Hannah Arendt bij de geboorte. En Hagar Peeters laat zich inspireren door een krantenbericht waarin gesteld werd dat dichteressen vaker zelfmoord plegen dan dichters.

Zij denkt dus zij bestaat is een bundel met prikkelende en verrassende essays van filosofes die op zeer uiteenlopende manieren met hun vak bezig zijn. De auteurs, Désanne van Brederode, Edith Brugmans, Heleen Dupuis, Joke J. Hermsen, Marli Huijer, Stine Jensen, Helena Klitsie, Dana Linssen, Jannah Loontjens, Anna Luyten, Hagar Peeters, Miriam van Reijen, Monica Soeting en Desirée Verweij, zijn allen filosoof en werkzaam in de wetenschap, media, kunst, politiek of literatuur.

€20,99

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen
Nota bene: de coronacrisis beïnvloedt de levertijden.

  Zet op verlanglijst

Specificaties

ISBN
9789026321320
Uitgever
Ambo
Druk
1e
Datum
20-03-2008
Taal
Nederlands
Bladzijden
190 pp.
Bindwijze
Paperback
Genre
Filosofie

Delen op

Meer op Athenaeum.nl over boeken

4 redenen om dit boek bij ons te kopen

  • Gratis verzending vanaf € 20,-
  • Advies per telefoon
  • Bestellen zonder registratie of login
  • Vertrouwde service, veilige afhandeling

pro-mbooks1 : athenaeum