The Humanness of Heroes

The Humanness of Heroes studies in the Conclusion of Virgil's aeneid Michael Putnam ; Michael C.J. Putnam

Over Vergilius als een van de meest originele dichters in onze literaire canon, met een diepe invloed op de literatuur van onze wereld.

De primaire focus van deze titel is het controversiële einde van een van de meest gezaghebbende gedichten in de westerse traditie, Vergilius' 'Aeneis'. 'The Humanness of Heroes' begint met het onderzoeken van Aemaeas' woeste plundering in het tiende deel van dit epische boek, gevolgd door het traceren van de bronnen en de uitingen van emoties van de held. Het boek eindigt met een gedetailleerde studie van het einde van het gedicht. In de epiloog geeft de auteur een overzicht van de relatie tussen de ontknoping van Vergilius en aspecten van Stowe's 'Uncle Tom's Cabin' en Twains 'Huckleberry Finn'. Het boek versterkt de positie van Vergilius als een van de meest originele dichters in onze literaire canon, met een diepe invloed op de literatuur van onze wereld, van Dante tot Derek Walcott en Seamus Heaney.

- Michael C.J. Putnam is hoogleraar Klassieke Talen en emeritus hoogleraar Vergelijkende Literatuurwetenschap aan Brown University in de Verenigde Staten.
€29,95

Voor 17.00 besteld, morgen in huis.
(Op werkdagen)

Op voorraad in de volgende winkels:
Spui 14-16, Athenaeum Boekhandel & Nieuwscentrum

Specificaties

ISBN
9789089643476
Uitgever
Amsterdam University Press
Druk
1e
Verschenen
15-12-2011
Taal
Engels
Bindwijze
Paperback
Genre
Biografieen literair

Delen op

Meer op Athenaeum.nl over boeken

Koop uw boeken bij Athenaeum

  • Gratis verzending vanaf € 20,- (in de algemene webwinkel, binnen Nederland).
  • Vertrouwde service, veilige afhandeling
MINDBOOKSATH : athenaeum