De groene kust

De groene kust Natalie BAKOPOULOS

 Aangrijpend, verstild, levensecht.

Een prachtige roman over het leven van drie vrouwen op zoek naar het evenwicht tussen geweten en voorzichtigheid, tussen heimelijk verzet en openlijk protest in een periode in de recente geschiedenis die voor velen inmiddels al lang geleden lijkt.

In haar schitterende debuut, gesitueerd in Athene en Parijs, schetst Natalie Bakopoulos een prachtig beeld van drie vrouwen, wier hartverscheurende levensverhalen en verzet zich afspelen tegen de achtergrond van de Griekse militaire dictatuur in de jaren zestig van de twintigste eeuw.

Athene, 1967.
Terwijl het overgrote deel van de stad slaapt, plegen Griekse militairen een razendsnel geplande militaire staatsgreep. In De groene kust zijn we getuige van deze verwoestende gebeurtenis en de wrede gevolgen ervan aan de hand van de verhalen van drie memorabele personages. Drie vrouwen, een moeder en haar twee dochters, wier liefdeslevens en verzetsdaden zich afspelen tegen de achtergrond van dit bepalende maar weinig beschreven moment in de moderne geschiedenis van Griekenland.

Sophie, een studente Franse literatuur, die samen met haar vriendje meegesleurd wordt in het verzet tegen het regime. Haar moeder, Eleni, een arts die niet alleen worstelt met het verlies van haar man, maar ook met het verlies van haar passie en levenslust. En Anna, het jongere zusje van Sophie, dat een opmerkelijke verandering ondergaat, van een bangelijk meisje dat aan slapeloosheid lijdt, tot een bedrogen minnares en fanatieke studentenactiviste.

Drie vrouwen, die het Grieks-zijn in het hart dragen en ieder op hun eigen manier uiteindelijk tot de conclusie komen dat opgeven geen optie is.

De groene kust
is een meeslepende tour de force met onvergetelijke personages waarin de auteur de psychologie van de niet altijd zuivere motieven prachtig weet te beschrijven.
Let op, dit is een e-book! Please note: this is an ebook.
€9,95

Specificaties

Isbn
9789045203201
Uitgever
Karakter Uitgevers F-VERT
Druk
1e
Verschenen
18-04-2013
Taal
Nederlands
Bladzijden
400 pp.
Bindwijze
E-book EPUB met digitaal watermerk
Genre
Nederlandstalige literatuur

Delen op

Meer op Athenaeum.nl over boeken

Koop uw boeken bij Athenaeum

  • Gratis verzending vanaf € 20,- (in de algemene webwinkel, binnen Nederland).
  • Bestellen zonder registratie of login.
  • Vertrouwde service, veilige afhandeling.
MINDBOOKSATH : athenaeum