Blauwe maandag

Blauwe maandag Nicci French

Reeks: Frieda Klein (1)

Blauwe maandag van Nicci French is het eerste deel uit de serie met Frieda Klein in de hoofdrol. Kan zij de recherche helpen bij het opsporen van een verdwenen kind?

Frieda Klein is psychoanalytica. Ze leeft een strak georganiseerd leven, dat vooral gericht is op het helpen van anderen. Niet alleen haar patiënten, maar ook haar familie en vrienden kunnen altijd op haar rekenen. 's Avonds trekt ze zich terug in haar huis, waar ze maar weinig mensen binnenlaat. De onrust in haar hoofd probeert ze te verdrijven met lange nachtelijke wandelingen door haar geliefde Londen. Frieda is ervan overtuigd dat wat zich in het hoofd van haar patiënten afspeelt controleerbaar is. Maar als een van haar patiënten vertelt dat hij ervan droomt een kind te hebben, met rood haar en sproeten, en kort daarna een jongetje verdwijnt dat aan die omschrijving voldoet, wordt Frieda geconfronteerd met de onbeheersbare werkelijkheid die zij altijd angstvallig buiten de deur heeft weten te houden.

Kan Frieda's kennis van de menselijke geest de recherche helpen bij het opsporen en ontmaskeren van de dader? Wat is het verband met een ontvoeringszaak van tweeëntwintig jaar eerder? En zal het jongetje levend worden teruggevonden?

Hierna nog zeven delen met Frieda Klein, een vijfsterrenvrouw Volkskrant

Razend spannend. Flair

Met Blauwe maandag heeft Nicci French een nieuwe adem gevonden 4 sterren, De Standaard

Het thrillerduo vernieuwt en kiest voor een serie rond psychoanalytica Frieda Klein: het resultaat is een vrolijk en verfrissend kat-en-muis spel. NRC Handelsblad

Ik mag natuurlijk niks zeggen over de ontknoping van dit boek - geen spoilers hier - maar ik kan wel verklappen dat bij mij de rillingen over de rug liepen. VROUW, de Telegraaf

Let op, dit is een e-book! Please note: this is an ebook.
€9,99

Specificaties

ISBN
9789041419309
Uitgever
Ambo|Anthos
Druk
1e
Datum
26-05-2011
Taal
Nederlands
Bladzijden
369 pp.
Bindwijze
E-book EPUB
Genre
Thrillers
Vertaler
Irving Pardoen

Delen op

Meer op Athenaeum.nl over dit boek

4 redenen om dit boek bij ons te kopen

  • Gratis verzending vanaf € 20,-
  • Advies per telefoon
  • Bestellen zonder registratie of login
  • Vertrouwde service, veilige afhandeling

pro-mbooks1 : athenaeum