Mijn grote appartement

Mijn grote appartement Christian Oster

Al in de openingszinnen van het boek is fijntjes duidelijk dat dit geen gewone roman is. Banaal, afwijkend en grotesk lopen bij Christian Oster in elkaar over. De hoofdfiguur is een eenling die zich in het leven staande tracht te houden en daarvan het relaas doet, nu eens tongue-in-cheek in korte zinnen, dan weer in meanderende frasen waarin de verteller mooie bespiegelingen van komma tot komma bijstelt tot er niet veel meer van overblijft of waarin hij, om maar een voorbeeld te geven, hilarisch het ongemak van zich omkleden in badhokjes beschrijft. Humor, ironie en een arsenaal aan taalgrapjes als een vorm van vitale hopeloosheid, in een roman waar de protagonist geen voet in zijn grote appartement zet.

Met Jean Echenoz, Jean-Philippe Toussaint en Christian Gailly wordt Christian Oster gerekend tot een stroming binnen de Franse literatuur die wordt gekenmerkt door minimalistische intriges, grote aandacht voor stijl en een zekere droge humor.

Werk van de in Frankrijk veelgeprezen Oster is in verschillende talen vertaald. Mon grand appartement werd in 1999 bekroond met de prestigieuze Prix Médicis.
€22,95

Voor 17.00 besteld, morgen in huis.
(Op werkdagen)

Op voorraad in de volgende winkels:
Spui 14-16, Athenaeum Boekhandel & Nieuwscentrum
Roetersstraat 41, Amsterdam
Van Baerlestraat 170-172, Amsterdam
Gedempte Oude Gracht 70, Haarlem

Specificaties

Isbn
9789078627364
Uitgever
Vleugels
Taal
Onbekend
Bladzijden
176 pp.
Bindwijze
Paperback
Genre
Nederlandstalige literatuur

Delen op

Meer op Athenaeum.nl over dit boek

Koop uw boeken bij Athenaeum

  • Gratis verzending vanaf € 20,- (in de algemene webwinkel, binnen Nederland).
  • Vertrouwde service, veilige afhandeling
MINDBOOKSATH : athenaeum