Van Appelbol tot Zeeuwse bolus

Van Appelbol tot Zeeuwse bolus Gebakwoordenboek René Dings

We bakken wat af met zijn allen. Van simpele cake tot sjieke sachertaart en van macaron tot red velvet cake. Maar hoe zijn die taarten, koeken en gebakjes eigenlijk ooit allemaal ontstaan? Wanneer werd de eerste stroopwafel gebakken en wie bedacht ooit de madeleines? Hoe komen de kletskop, koggetje en kozak aan hun naam? Wat had Roald Dahl met Arnhemse meisjes? Is de tarte tatin werkelijk ontstaan door een foutje van de bakker dat goed uitpakte? En waarom is de Friese oranjekoek eigenlijk roze?

Voor de antwoorden op deze (en andere) vragen dook René Dings in eeuwenoude receptenboeken en kranten. Hij verdiepte zich in de herkomst van allerlei soorten gebak, verzamelde feiten en fabels, en noteerde de smeuïgste verhalen. Met Van Appelbol tot Zeeuwse bolus wordt bakken nog veel leuker. En gebak eten trouwens ook. Over Over straatnamen met name: ‘René Dings is een bekwame gids door straatnamenland.’ – Onze Taal ‘Een geweldig boek.’ – Frits Spits (De Taalstaat) ‘Echt ontzettend leuk.’ – Albert Verlinde (RTL Live)
€15,00

Voor 21.00 besteld, morgen in huis.
(Op werkdagen)

Op voorraad in de volgende winkels:
Spui 14-16, Athenaeum Boekhandel & Nieuwscentrum
Gedempte Oude Gracht 70, Haarlem
Beethovenstraat 30-32, Amsterdam

Specificaties

ISBN
9789038807386
Uitgever
Nijgh & Van Ditmar
Druk
1e
Datum
05-11-2019
Taal
Nederlands
Bladzijden
192 pp.
Bindwijze
Hardcover
Genre
Nederlandstalige literatuur

Delen op

Meer op Athenaeum.nl over boeken

Koop dit boek bij Athenaeum

  • Gratis verzending vanaf € 20,-.
  • Het Boekenweekgeschenk cadeau boven € 15,-.
  • Bestellen zonder registratie of login.
  • Vertrouwde service, veilige afhandeling.

PostNL verzorgt de thuisbezorging voor de Athenaeum Boekhandels Je kunt met iDeal betalen bij de Athenaeum Boekhandels.

MINDBOOKSATH : athenaeum