Nieuw Amsterdam

Nieuw Amsterdam De oorsprong van New York Russell Shorto

De oorsprong van New York

In de zeventiende eeuw begon de emigratie vanuit Europa naar Amerika. De eerste stop voor veel Europeanen was Manhattan, een eiland met de functie van een pier in de oceaan. Alleen op het uiterste puntje woonden mensen, een bonte verzameling Noren, Duitsers, Italianen, Afrikanen, Bohemen en leden van indiaanse volken, in een door de Hollanders gestichte nederzetting. Al deze mensen vonden een manier om samen te leven op de grens van chaos en orde, vrijheid en verdrukking.
De Amerikaanse geschiedenis is geschreven door de Engelsen, maar in hun verhalen is bijzonder weinig ruimte voor de grote rol die de Lage Landen hebben gespeeld. In Nieuw-Amsterdam wordt deze rol in een helder daglicht geplaatst. Russell Shorto toont aan hoe groot de invloed van die eerste jaren was op het huidige New York.

Russell Shorto is schrijver en werkt journalist voor The New York Times Magazine. Andere titels van zijn hand zijn De botten van Descartes en Amsterdam. Short is een specialist op het gebied van de Nederlandse rol in de Amerikaanse geschiedenis. Hij woont in Amsterdam en is sinds 2008 directeur van het John Adams Institute.
€19,99

Levering binnen: 2 werkdagen.

Op voorraad in de volgende winkels:
Rijksmuseum, Museumstraat 1, Amsterdam

Specificaties

Isbn
9789022570210
Uitgever
Boekerij
Druk
16e
Verschenen
19-09-2013
Taal
Nederlands
Bladzijden
432 pp.
Bindwijze
Paperback
Genre
Nederlandstalige literatuur

Delen op

Meer op Athenaeum.nl over boeken

Koop uw boeken bij Athenaeum

  • Gratis verzending vanaf € 20,- (in de algemene webwinkel, binnen Nederland).
  • Vertrouwde service, veilige afhandeling
  • (We werken aan een mooiere winkel op het Spui. Door de verbouwing kan het zijn dat onze levertijden afwijken. Onze excuses daarvoor.)
MINDBOOKSATH : athenaeum